«Το παράδειγμα της Ιρλανδίας στην έξοδο από την κρίση» θα αποτελέσει κεντρικό θέμα του Ελληνο-Ιρλανδικού Φόρουμ, που διοργανώνει το Ελληνογερμανικό Βιομηχανικό και Εμπορικό Επιμελητήριο, την Τρίτη 4 Ιουνίου 2013, σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας

Οι ομιλίες και συζητήσεις του φόρουμ θα επικεντρωθούν στις ομοιότητες και τις διαφορές μεταξύ της Ελλάδας και της Ιρλανδίας, αλλά και των προγραμμάτων που υιοθετήθηκαν. Ταυτόχρονα θα υπάρξουν εισηγήσεις για την οικονομία και τα προβλήματα της Ιρλανδίας και της Ελλάδας από την αρχή της κρίσης έως και σήμερα, το πακέτο των μέτρων και τις μεταρρυθμίσεις που προωθήθηκαν στις δύο χώρες για την έξοδο από την κρίση και τις επαγγελματικές ευκαιρίες και προοπτικές που παρουσιάζονται τόσο στην Ιρλανδία όσο και στην Ελλάδα. Επιπλέον οι ομιλητές θα αναφερθούν στο ρόλο των τραπεζών και στη χρηματοδότηση της πραγματικής οικονομίας σε Ελλάδα και Ιρλανδία.

Στο φόρουμ χαιρετισμό θα απευθύνουν οι κ.κ. Μιχάλης Μαΐλλης πρόεδρος Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου, Κωστής Χατζηδάκης υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Wolfgang Dold Πρέσβης Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας, Charles Sheehan Πρέσβης Ιρλανδίας και Ralf Lissek Γενικός Διευθυντής Γερμανο-Ιρλανδικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου.

Εισηγήσεις και τοποθετήσεις θα γίνουν από επιχειρηματίες, εκπροσώπους του τραπεζικού κόσμου, πολιτικούς παράγοντες και οργανισμούς των δύο χωρών και θα ακολουθήσει πάνελ συζήτησης.

real.gr