Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποιεί σήμερα στις 12:00 στο ΠΥΣΔΕ η ΕΛΜΕ Ηρακλείου και καλούν τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης, τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και όλους τους εκπαιδευτικούς να αντισταθούν στις πολιτικές που διαλύουν τη δημόσια εκπαίδευση.

Η ανακοίνωση αναλυτικά:

\”Το Υπουργείο Παιδείας με εγκύκλιό του προς τους Δ/ντες Β/θμιας Εκπ/σης κάλεσε τα ΠΥΣΔΕ να συντάξουν πίνακες πλεονασμάτων και κενών των σχολείων της περιοχής τους.

Τα ΠΥΣΔΕ καλούνται να συντάξουν τους σχετικούς πίνακες στη βάση των αντιεκπαιδευτικών μέτρων που προωθεί το Υπουργείο στην παιδεία, όπως αύξηση ωραρίου, αύξηση ωρών υπολογισμού των οργανικών θέσεων, ισοπέδωση ιδιαιτεροτήτων σχολείων, περιοχών και νομών, στοίβαγμα μαθητών στα τμήματα

Το υπουργείο με την εγκύκλιό του καταργεί κάθε έννοια αυτοτέλειας των ΠΥΣΔΕ, βάζοντας περιορισμούς στη λειτουργία τους με την πρωτοφανή επιλογή του να συντάξει το ίδιο τους πίνακες πλεονασμάτων και κενών, αλλά και απαιτώντας αιτιολογήσεις για κάθε διαφορετική πρόταση των ΠΥΣΔΕ από τον Δ/ντή Εκπ/σης, αλλά και από τον Περιφερειακό Δ/ντή.

Τα μέλη ΠΥΣΔΕ θα είναι ουσιαστικά μαριονέτες στις αποφάσεις αλλά θα καλεστούν να υλοποιήσουν τις υπεραριθμίες , τις αναγκαστικές μετακινήσεις, την κατάργηση των οργανικών θέσεων.

Να δημιουργήσουν τον περιπλανώμενο καθηγητή .

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Ηρακλείου καταγγέλλει, το Υπουργείο και την Κυβέρνηση για την εφαρμογή αντιεκπαιδευτικών μέτρων που ισοδυναμούν με λαιμητόμο των εργατικών μας δικαιωμάτων: 10.000 απολύσεις αναπληρωτών, χιλιάδες υποχρεωτικές μετακινήσεις εκπαιδευτικών, 300 είναι οι πλεονάζοντες καθηγητές από τη δημιουργική λογιστική στο Ηράκλειο από όλες τις ειδικότητες και θα αυξηθούν αν υπολογισθούν τα κενά με 27 μαθητές στα τμήματα .

Πολλοί από αυτούς θα είναι στο έλεος των υποχρεωτικών μετακινήσεων που θα γίνονται από τη μια άκρη της Χώρας ως την άλλη.

-Καλούμε τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης αλλά και τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας να μην αποδεχθούν την κατάργηση από το παράθυρο των αρμοδιοτήτων ΠΥΣΔΕ. Οι αποφάσεις για την εκπαίδευση δεν μπορεί να είναι αποφάσεις ενός ανδρός.

-Καλούμε να σεβαστούν την αυτοτέλεια των σχολείων , τις ιδιαιτερότητες κάθε σχολείου (κτιριακές υποδομές, οικονομική ζώνη , επαρχία , ΕΠΑΛ, ΕΣΠΕΡΙΝΑ κλπ) για τη δημιουργία των τμημάτων τους . Δεν αποδεχόμαστε οριζόντια μέτρα στην εκπαιδευτική διαδικασία .

-Καλούμε να μην κάνουν τα ΠΥΣΔΕ των υπολογισμό των κενών με την αύξηση ωραρίου. Να μην υπογράψουν την συνθήκη αυριανών απολύσεων.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους σε συνεχή αγώνα όλο το επόμενο διάστημα.

Με τη συμμετοχή μας να σταματήσουμε την επιστράτευση .

Με τη συμμετοχή μας να σταματήσουμε τις απολύσεις αναπληρωτών, τις υποχρεωτικές μετακινήσεις και απολύσεις μονίμων εκπαιδευτικών.

Να υπερασπιστούμε το δημόσιο σχολείο, τη δουλειά και την αξιοπρέπεια μας.

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Ηρακλείου θα πραγματοποιήσει παράσταση διαμαρτυρίας στο ΠΥΣΔΕ ΤΗΝ Τετάρτη ώρα 12 .00

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ – ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ

1. Καμία απόλυση εκπαιδευτικού – Διασφάλιση των εργασιακών δικαιωμάτων μονίμων και αναπληρωτών

2. Άμεση απόσυρση του Π.Δ. για τους υποχρεωτικές μεταθέσεις

3. Διασφάλιση των οργανικών θέσεων που απειλούνται από την αύξηση του διδακτικού ωραρίου (ν.4152/13, παρ. Θ).

4. Καμία κατάργηση – συγχώνευση σχολείου. 25 μαθητές κατ’ ανώτατο όριο στην τάξη

5. Όχι στις πολιτικές που διαλύουν τη δημόσια εκπαίδευση.\”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook