Θρήνος χθες στην Ελασσόνα, αφού «έφυγε» από τη ζωή, μόλις σε ηλικία 25 ετών, ο Ελασσονίτης φοιτητής επί πτυχίω της Ιατρικής Σχολής του Α.Π.Θ. Δημήτρης Β. Φαρμάκης, ο πρωτότοκος γιος του αείμνηστου δημάρχου Ελασσόνας Βασίλη Φαρμάκη!

Ο άτυχος φοιτητής, τις βραδινές ώρες της 20ής Μαΐου, και ενώ βρισκόταν στο σπίτι του στην Ελασσόνα, χτυπήθηκε από σοβαρό εγκεφαλικό (ισχαιμικό) και μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο Γ.Ν. Λάρισας (εισήχθη στη Μ.Ε.Θ.).

Αρχικά, όλα έδειχναν πως θα ξεπεράσει τον κίνδυνο, αλλά το τελευταίο διάστημα παρουσιάστηκαν επιπλοκές, που δεν άφηναν πολλά περιθώρια αισιοδοξίας για την πορεία της υγείας του. Αν και υποβλήθηκε σε 2 χειρουργικές επεμβάσεις και παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των γιατρών, η κατάστασή του έδειχνε μη αναστρέψιμη και τελικά χθες Κυριακή νωρίς το πρωί υπέκυψε στο μοιραίο.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι, παρά τον πόνο της για τον επικείμενο χαμό του, η μητέρα του και οι δικοί του άνθρωποι αποφάσισαν να δωρίσουν τα όργανα του Δημήτρη, αλλά λίγο πριν αρχίσει η όλη διαδικασία της δωρεάς των οργάνων του, οι εξελίξεις με την υγεία του ήταν ραγδαίες, κάτι που «πάγωσε» το εγχείρημα. Όπως και να \’χει και ο ίδιος ο 25χρονος Ελασσονίτης φοιτητής Ιατρικής θα ήθελε κάτι τέτοιο, αφού πάντα ήταν υποστηρικτής της δωρεάς οργάνων σώματος, προβάλλοντας την πράξη.

Ο άτυχος Δημήτρης Φαρμάκης, ανήκε και στους «Γιατρούς Χωρίς Σύνορα», ενώ τον τελευταίο καιρό έκανε και την πρακτική του στο Κ.Υ. Ελασσόνας, αφού σε λίγο καιρό θα έπαιρνε και το πτυχίο της Ιατρικής.

Να σημειωθεί ότι, μετά από παράκληση της οικογένειας, δεν κατατέθηκαν στεφάνια στη σορό του, για να διατεθούν χρήματα για την ενίσχυση των «Γιατρών Χωρίς Σύνορα».

thessalianews.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook