Η καθαρή και λαμπερή επιδερμίδα δεν είναι μόνο θέμα γονιδίων αλλά και φροντίδας. Δες πέντε κανόνες που πρέπει να ακολουθείς για να αποκτήσεις το πρόσωπο των ονείρων σου.
1. Καθάρισε την επιδερμίδα σου με φορά προς τα πάνω

Όταν καθαρίζεις το πρόσωπό σου ή βάζεις προϊόντα ομορφιάς, προσπάθησε να κάνεις πάντα ανοδικές κυκλικές κινήσεις, για να απορροφάται καλύτερα το προϊόν που χρησιμοποιείς.

2. Άπλωσε το makeup σου με καθοδικές κινήσεις

Το αντίθετο ισχύει όταν βάζεις makeup. Κάνε καθοδικές κινήσεις, ώστε το makeup να παραμένει στην επιφάνεια και να μην εισχωρεί στους πόρους της επιδερμίδας σου.

\"\"
 
3. Αφαίρεσε το μακιγιάζ σου πριν κοιμηθείς

Όσο κι αν βαριέσαι, είναι σημαντικό να καθαρίσεις το πρόσωπό σου από το μακιγιάζ πριν πέσεις για ύπνο. Τα βράδια που βαριέσαι πολύ, χρησιμοποίησε ένα μαντηλάκι αφαίρεσης μακιγιάζ.

4. Μην ξεχνάς την απολέπιση

Όταν ανεβαίνει η θερμοκρασία, το δέρμα έχει την τάση να γίνεται πιο λιπαρό. Το κλειδί για να διατηρήσεις την ισορροπία είναι να αφαιρείς τα νεκρά κύτταρα που συσσωρεύονται στην επιδερμίδα σου, χρησιμοποιώντας ένα προϊόν απολέπισης. Έτσι, θα αποφύγεις τα σπυράκια και τα μαύρα στίγματα που κάνουν την εμφάνισή τους όταν φράζουν οι πόροι σου.

5. Ξεκούρασε λίγο την επιδερμίδα σου

Μια φορά την εβδομάδα, μην βάζεις καθόλου makeup για 24 ώρες, ώστε το δέρμα σου να πάρει μια ανάσα. Θα το δεις πιο ξεκούραστο και πιο λαμπερό.

cosmo.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook