«Επίσημη κηδεία» θα τελεστεί στη Γάζα για τον Ιταλό ακτιβιστή Βιτόριο Αριγκόνι, ο οποίος απήχθη και δολοφονήθηκε από οργάνωση σαλαφιστών, όπως ανακοίνωσε η Χαμάς.

Ο υπουργός Εξωτερικών της κυβέρνησης της Χαμάς, Μοχάμαντ Άουαντ, δήλωσε ενώπιον των δημοσιογράφων ότι η σορός του Βιτόριο Αριγκόνι θα μεταφερθεί σήμερα, σύμφωνα με την επιθυμία της οικογένειάς του, στην Αίγυπτο, μέσω του συνοριακού περάσματος της Ράφα, μετά την επικήδεια τελετή στη Γάζα.

Η μητέρα του Βιτόριο Αριγκόνι δήλωσε στην ισραηλινή ιστοσελίδα Ynet ότι θα επισκεφθεί κάποια στιγμή τη Λωρίδα της Γάζας, για να δει «πού έζησε και πέθανε ο γιος της».

\"\"Ο Βιτόριο Αριγκόνι, μέλος του ειρηνιστικού, φιλοπαλαιστινιακού Κινήματος Διεθνούς Αλληλεγγύης, 36 ετών, βρέθηκε απαγχονισμένος σε σπίτι της πόλης της Γάζας λίγες ώρες αφότου απήχθη από οργάνωση σαλαφιστών. Ο Αριγκόνι ζούσε και εργαζόταν εδώ και τρία χρόνια στη Γάζα.

Σύμφωνα με στελέχη των υπηρεσιών ασφαλείας της Χαμάς, τρεις ύποπτοι που καταζητούνται είναι ο Μπιλάλ αλ Ομάρι, ένας Ιορδανός υπήκοος, που ονομάζεται Αμπντούλ Ραχμάν αλ-Μπιρίζιτ, και ένα μέλος της αστυνομίας της Χαμάς, ο Μοχάμεντ αλ Σαλφίτι.

Η Χαμάς έχει δεσμευθεί ότι θα καταδιώξει και θα προσαγάγει στη Δικαιοσύνη τους δράστες που συγκλόνισαν τη Λωρίδα της Γάζας και την Ιταλία. Πρόκειται για την πρώτη δολοφονία αλλοδαπού στη Λωρίδα της Γάζας από την ανάληψη της εξουσίας από τη Χαμάς τον Ιούνιο του 2007.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook