Για αλλαγές της τελευταίας στιγμής στο νομοσχέδιο για τη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές πιέζουν οι εκπρόσωποι του εμπορικού κόσμου, δεδομένου ότι το σ/ν εισάγεται για συζήτηση την Τρίτη στην Ολομέλεια της Βουλής.

Σύμφωνα με Τα Νέα, το θέμα συζητήθηκε στη συνάντηση που έγινε τη Δευτέρα στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, με τη συμμετοχή του υπουργού Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη και του προέδρου της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ) Βασίλη Κορκίδη.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι έμποροι ζήτησαν από τον πρωθυπουργό να συμπεριλάβει στο νομοσχέδιο διατάξεις που θα περιορίζουν τον αριθμό των Κυριακών κατά τις οποίες τα καταστήματα θα παραμένουν ανοικτά.

Συγκεκριμένα, ζήτησαν να μην είναι οριζόντια η λειτουργία των Κυριακών για όλες τις περιοχές μιας περιφέρειας ή ενός δήμου, αλλά μόνο για τις πιο τουριστικές. Δηλαδή, αν αποφασιστεί στον Δήμο Αθήνας τα καταστήματα να λειτουργούν και τις 52 Κυριακές τον χρόνο, αυτό να αφορά μόνο τις πιο εμπορικές και τουριστικές γειτονιές. Το υπουργείο Ανάπτυξης βλέπει θετικά το αίτημα, λένε οι πληροφορίες.

Δεύτερο αίτημα του εμπορικού κόσμου είναι να επιτρέπεται στις τουριστικές περιοχές η λειτουργία των καταστημάτων τις καθημερινές και μετά τις 9 το βράδυ. Και το τρίτο αίτημα είναι ο αντιπεριφερειάρχης ή ο δήμαρχος, όταν παρέλθει το διάστημα των τριών μηνών από την ψήφιση του νομοσχεδίου εντός του οποίου πρέπει να έχει αποφασίσει ποιες ακριβώς Κυριακές θα επιτρέπεται η λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων, να υποχρεούται να απαντήσει θετικά ή αρνητικά στο υπουργείο Ανάπτυξης.

Να μην ισχύσει δηλαδή αυτό που προβλέπει το νομοσχέδιο ότι, αν παρέλθει άπρακτη η προθεσμία των τριών μηνών, τότε να επιτρέπεται η ελεύθερη λειτουργία των καταστημάτων όλες τις Κυριακές του χρόνου.

in.gr