Ο Φιλίπ Κρουαζόν, ο ανάπηρος κολυμβητής μεγάλων αποστάσεων, έχασε το ειδικά σχεδιασμένο αναπηρικό καροτσάκι του, το οποίο εκλάπη την περασμένη Παρασκευή από την πόλη Ντιέπ, όπου παραθέριζε ο 45χρονος Γάλλος.

Το υπερσύγχρονο καροτσάκι, αξίας 24.000 ευρώ, ήταν κλειδωμένο μέσα σε ένα τροχόσπιτο κι ο ίδιος ο Κρουαζόν έκανε διακοπές με φίλους του σε ένα παραθαλάσσιο σπίτι στο Ντιέπ, απέναντι από τις ακτές της Βρετανίας, όταν άγνωστοι μέχρι στιγμής ληστές το έκλεψαν μαζί με το μικρό τροχόσπιτο, αφήνοντας τον αθλητή απαρηγόρητο. «Δεν έκλεψαν απλώς το καροτσάκι μου, αλλά την ίδια μου την αυτονομία.

Η καθημερινότητα μου είναι ήδη πολύ δύσκολη και χωρίς αυτό», τόνισε ο Κρουαζόν, προσθέτοντας πως «ειμαι οργισμένος και στεναχωρημένος την ίδια στιγμή» κι απευθύνοντας έκκληση στους ληστές να «επιστρέψουν το καροτσάκι, αλλά να κρατήσουν αν θέλουν το τροχόσπιτο».

Ο Κρουαζόν, ο άνθρωπος με τη σιδερένια θέληση κι αντοχή, έχει κατά το παρελθόν εκπλήξει με τις ικανότητές του, διασχίζοντας τη Μάγχη και την Ερυθρά Θάλασσα, παρά την αναπηρία του. Ο παράτολμος κολυμβητής, που έχασε και τα τέσσερα άκρα του σε ηλικία 26 ετών, το 1994, από ηλεκτροπληξία, ολοκλήρωσε πέρσι το όνειρο του, που ήταν να κολυμπήσει μεταξύ των πέντε ηπείρων, αφού κατάφερε να διασχίσει τον Βερίγγειο Πορθμό, παρά το ότι κολύμπησε μέσα σε θερμοκρασίες λίγο πάνω από τους 0 βαθμούς Κελσίου.

Τον Αύγουστο του 2012, με τη βοήθεια ειδικών προσθετικών μελών που θυμίζουν πτερύγια, κατάφερε να κολυμπήσει πάνω από τέσσερα χλμ. στα παγωμένα νερά που χωρίζουν την Αλάσκα από τη Ρωσία από τη νήσο Μικρός Διομήδης της Αλάσκας μέχρι τα θαλάσσια σύνορα της Ρωσίας ανοιχτά της νήσου Μεγάλος Διομήδης.

«Μετά από 75 λεπτά κατάφερε να φτάσει στην ακτή του Μεγάλου Διομήδη, ωστόσο οι ρωσικές αρχές δεν του επέτρεψαν να μπει σε ρωσικό έδαφος», τόνισε κατόπιν ο Handicap International, ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός που βοήθησε στην οργάνωση της αποστολής.

tovima.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook