Υλικά

• 300 γρ. σολωμός φιλεταρισμένος, χωρισμένος σε 2 κομμάτια
• 50 γρ. φρέσκο κρεμμύδι
• 60 γρ. ψίχουλα μπαγιάτικου ψωμιού
• 100 γρ. καρδιές αγγινάρας
• 50 γρ. λιαστή ντομάτα
• 2 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένο
• 100 γρ. φύλλα σπανακιού, σωταρισμένα για 3 λεπτά
• 60 γρ. κάπαρη
• χυμό απο 2 λεμόνια
• ½ κ. σούπας πάπρικα γλυκιά
• Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
• Χοντρό αλάτι & φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι (ανάλογο)

Εκτέλεση

Ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο τα 2 φιλέτα ψαριού, αλατοπιπερώνουμε και βάζουμε λίγη πάπρικα. Τα αφήνουμε κατά μέρος να μαριναριστούν.

Σε τηγάνι, ζεσταίνουμε ελαιόλαδο και σωτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα ψίχουλα ψωμιού μέχρι να γυαλίσουν και να γίνουν τραγανά. Προσθέτουμε τις αγγινάρες, τη λιαστή ντομάτα και ανακατεύουμε.

Τοποθετούμε τη γέμιση στο μέσο του ενός φιλέτου, σκεπάζουμε με το δεύτερο φιλέτο και τυλίγουμε με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ο C για 25-30 λεπτά της ώρας.

Παράλληλα προετοιμάζουμε τη σάλτσα ώς εξής. Σ’ένα τηγάνι βάζουμε το χυμό του λεμονιού και 50 ml. νερό.

Μόλις πάρει 1-2 βράσεις προσθέτουμε την κάπαρη και τρίβουμε λίγο φρέσκο πιπέρι. Αφήνουμε να ελλατωθεί και είναι έτοιμη.

Σερβίρουμε σε μεγάλο πιάτο, βάζοντας στη βάση το σπανάκι, απο πάνω τον γεμιστό σολωμό και τέλος περιχύνουμε με τη σάλτσα κάπαρης.