Λέγεται προγηρία και πρόκειται μάλλον για την πιο σπάνια ανθρωπονόσο, με τα άτομα που πάσχουν από τη συγκεκριμένη σε όλον τον πλανήτη να είναι λιγότερα από ογδόντα.

Από τη νόσο αυτή πάσχει και ο Ali Khan από το Μπιχάρ της Ινδίας, που ενώ έχει γεννηθεί πριν 14 μόνο χρόνια, ήδη ο οργανισμός του έχει υποστεί γήρανση που θα έπρεπε να έχει ένας υπεραιωνόβιος που θα κατάφερνε να φτάσει τα 110 χρόνια.

Η ταχεία γήρανση του μικρού αλλά και γέρου ταυτόχρονα Ali, επιταχύνει τις επιπτώσεις του χρόνου στον οργανισμό, με ό,τι ακριβώς αυτό μπορεί να σημαίνει και σε μια κανονική γήρανση, κατά οκτώ φορές. Ήδη δηλαδή ο Ali, στα δέκα του χρόνια είχε οργανισμό ενός ογδοντάχρονου.

\"\"

Ο ιδιαίτερος όμως αυτός «έφηβος» ο οποίος σύμφωνα με τους ιατρούς έχει πολύ λίγο χρόνο ζωής μπροστά του, δεν ήταν ο πρώτος στην οικογένεια που γεννήθηκε με προγηρία, αλλά ο έκτος, καθώς άλλα πέντε αδέρφια του, ήδη πέθαναν από την ίδια νόσο και σε ηλικίες από 12-24 ετών ενώ ένα κοριτσάκι δεν έζησε παραπάνω 24 ώρες.

Οι γιατροί εντοπίζουν το πρόβλημα στο ότι οι γονείς είναι μεταξύ τους πρώτα ξαδέρφια, κάτι για το οποίο, όπως τουλάχιστον ισχυρίζεται ο πατέρας του Ali, «δεν τους είχαν ενημερώσει».

«Αν γνωρίζαμε ότι υπάρχει γενετικό πρόβλημα, δεν θα επιχειρούσαμε να κάνουμε παιδιά, δεν θέλαμε να σκορπάμε πόνο», λέει ο Nabi Hussain, ο οποίος αξίζει να σημειωθεί πως έχει άλλα δύο παιδιά με άλλη γυναίκα, που είναι απολύτως υγιή.

video platformvideo managementvideo solutionsvideo player

zougla.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook