Ως μη ρεαλιστικό χαρακτηρίζει το σενάριο του προγράμματος προσαρμογής της Ελλάδας που προβλέπει αποκατάσταση της χρηματοδότησης της χώρας απ\’ τις αγορές η Societe Generale.

Στην έκθεση της για τις παγκόσμιες προοπτικές η επενδυτική σημειώνει πως το χρηματοδοτικό κενό του ελληνικού προγράμματος θα ξεπεραστεί, αλλά θεωρεί απίθανο να δοθεί μία διατηρήσιμη λύση στο ελληνικό πρόβλημα όπως διαγραφή μέρους του χρέους.

Εκτιμά ότι η όποια ελάφρυνση θα προέλθει αποκλειστικά απ\’ τη μείωση των τόκων των ελληνικών δανείων και πιθανώς μέσω μεγαλύτερης χρηματοδότησης απ\’ τα Κοινοτικά κονδύλια.

Για τη Societe Generale η πρόβλεψη της τρόικα για μείωση του ελληνικού χρέους στο 160% του ΑΕΠ ως το 2016 και αποκατάσταση της χρηματοδότησης της απ\’ τις αγορές είναι \”ξεκάθαρα μη ρεαλιστικό\”.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις της τράπεζας το χρέος θα φθάσει εως τότε στο 200% του ΑΕΠ.

\”Με δεδομένη την εκτίμηση ότι για να είναι βιώσιμο το χρέος θα πρέπει να μειωθεί στο 120% του ΑΕΠ ως το 2022, φαίνεται ιδιαίτερα πιθανό ότι πιο σύντομα απ\’ ότι αναμένεται, η Ευρωζώνη θα αναγκαστεί να διαγράψει μέρος του ελληνικού χρέους\”, καταλήγουν οι αναλυτές της Societe Generale.

newmoney.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook