Συνάντηση με το Γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης, κ. Γιώργο Δεικτάκη, είχε ο Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας κ. Ζαχαρίας Καλογεράκης.

Ο κ. Δεικτάκης συναντήθηκε με τον κ. Καλογεράκη στο Αρκαλοχώρι, στα πλαίσια της συνεργασίας του Δήμου με την Αποκεντρωμένη Διοίκηση και προκειμένου να ενημερωθεί για τα ζητήματα της ευρύτερης περιοχής και των κατοίκων της. Στη συνάντηση συμμετείχε επίσης ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου κ.κ. Ανδρέας.

Η συζήτηση κινήθηκε γύρω από τα δεδομένα της αυτοδιοίκησης και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Δήμοι, ειδικά οι περιφερειακοί, στα πλαίσια εφαρμογής του προγράμματος Καλλικράτης.

Τονίστηκαν τα σοβαρά ζητήματα που προκύπτουν με τις θεσμικές ασάφειες, τις πολλαπλές αρμοδιότητες χωρίς τους αναγκαίους ΚΑΠ και χωρίς το απαραίτητα εξειδικευμένο προσωπικό.

Παράλληλα, ο κ. Καλογεράκης ενημέρωσε τον κ. Δεικτάκη για θέματα των υπηρεσιών του Δήμου που σχετίζονται με τη λειτουργία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης.

Τέλος, τέθηκαν επί τάπητος ζητήματα γενικότερης συνεργασίας, όπως οι χρηματοδοτήσεις του Δήμου Μινώα Πεδιάδας, οι ελλιπείς λειτουργίες των υπηρεσιών λόγω υποστελέχωσης (π.χ. η Πολεοδομία Καστελλίου) και ζητήματα που αφορούν στην ασφάλεια των πολιτών.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook