Έξι μόλις μέρες πριν τις ομοσπονδιακές εκλογές στη Γερμανία και συγκεκριμένα στις 16 Σεπτέμβρη, έξι πανεθνικοί σύνδεσμοι βιομηχάνων αντίστοιχων ευρωπαϊκών χωρών επέλεξαν να δημοσιεύσουν ανοιχτή επιστολή υπέρ του ευρώ.

Η επιστολή αυτή των Γερμανών, Αυστριακών, Γάλλων, Ιταλών, Ισπανών και Ολλανδών βιομηχάνων απευθύνεται προς τις οικογενειακές μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Σύμφωνα με τους επικεφαλής των σημαντικότερων βιομηχανικών συνδέσμων στην Ευρώπη, η οποία υπογράφτηκε στο Βερολίνο, “το ευρώ είναι η νομισματική ένωση της πατρίδας μας. Οι οικογενειακές επιχειρήσεις είναι εδώ και πολλές γενιές η ραχοκοκαλιά της ευρωπαϊκής οικονομίας. Το ευρώ μας κάνει δυνατότερους”.

“Η Ευρώπη είναι για τις οικογενειακές επιχειρήσεις όσο ποτέ πριν η βασική αγορά τους. Το 70% των γερμανικών εξαγωγών πάνε στην Ευρώπη, πάνω από το 60% στην ΕΕ και περίπου το 40% στην ευρωζώνη. Καμία ευρωπαϊκή χώρα δεν μπορεί από μόνη της να σταθεί στη διεθνή σκηνή”, επισημαίνει ο πρόεδρος του Ομοσπονδιακού Συνδέσμου της Γερμανικής Βιομηχανίας, κος. Ούλριχ Γκρίλο. (BDI).

capital.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook