Η εφημερίδα Herald Tribune ζήτησε τη Δευτέρα επίσημα συγνώμη από την ιαπωνική κυβέρνηση για το προσβλητικό, όπως το χαρακτήρισαν οι διοικούντες την εφημερίδα, δημοσίευμα της περασμένης Πέμπτης στο οποίο απεικονιζόταν η Χιονάτη να κοιτάει με καχυποψία το μήλο που της δίνει μια ηλικιωμένη και να αναρωτιέται αν προέρχεται από την Ιαπωνία.

Η εφημερίδα εξέδωσε ανακοίνωση τονίζοντας ότι το εν λόγω σχέδιο, που δημοσιεύτηκε στις 21 Απριλίου, ήταν επιθετικό και δυσφημιστικό για την πολύπαθη χώρα, εκφράζοντας παράλληλα τη βαθιά της λύπη για αυτή την ατυχή επιλογή.

 Αμέσως μετά τη δημοσίευση του επίμαχου σκίτσου, το Γενικό ιαπωνικό προξενείο στη Νέα Υόρκη προχώρησε σε επίσημη διαμαρτυρία θεωρώντας ότι δημιουργούσε στον αναγνώστη την αίσθηση της διάκρισης και της καχυποψίας για την ποιότητα των ιαπωνικών προϊόντων μετά την εκδήλωση της πυρηνικής κρίσης. Έχοντας κάποιος στο νου την ιστορία της Χιονάτης, η οποία μόλις τρώει το μήλο, πέφτει σε λήθαργο-προσωρινό θάνατο, είναι πολύ πιθανό να γινόταν μια άμεση σύνδεση με τις πρόσφατες απαγορεύσεις εξαγωγής φρέσκων ιαπωνικών προϊόντων σε διάφορες χώρες του κόσμου.

Δείτε το video…

zougla

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook