Χαμηλότερη από την αρχική εκτίμηση είναι η ποσότητα του φυσικού αερίου στο κοίτασμα «Αφροδίτη» της κυπριακής ΑΟΖ , παραδέχθηκε ο υπουργός Ενέργειας, Γιώργος Λακκοτρύπης.

Η επιβεβαιωτική γεώτρηση κατέδειξε αποθέματα που κυμαίνονται από 3,6 μέχρι 6 τρισεκατομμύρια κυβικά πόδια, με μέσο όρο τα 5 τρισεκατομμύρια.

Μιλώντας στο κεντρικό τηλεοπτικό δελτίο ειδήσεων του ΡΙΚ, ο Κύπριος υπουργός δήλωσε ότι η επιβεβαιωτική γεώτρηση κατέδειξε την πολυπλοκότητα αυτών των δραστηριοτήτων που γίνονται σε πολύ μεγάλο εστιακό βάθος.
Σύμφωνα με τον κ. Λακκοτρύπη η ποσότητα φυσικού αερίου «είναι παγκόσμιας κλάσης και αρίστης ποιότητας». Επίσης, χαρακτήρισε συνήθη πρακτική τη δεύτερη επιβεβαιωτική γεώτρηση. \’Εφερε ως παράδειγμα το ισραηλινό οικόπεδο \”Λεβιάθαν\”, στο οποίο έγιναν τέσσερις επιβεβαιωτικές γεωτρήσεις.
Ο κ. Λακκοτρύπης ανέφερε ότι η δεύτερη επιβεβαιωτική γεώτρηση αναμένεται να γίνει περί τα τέλη του πρώτου εξαμήνου του 2014, διαβεβαιώνοντας παράλληλα ότι οι σχεδιασμοί για τη δημιουργία τερματικού υγροποίησης στο Βασιλικό προχωρούν κανονικά.
protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook