Τετράωρες στάσεις εργασίας πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου Ρέθυμνου αύριο και μεθαύριο.

Με αφορμή τις προγραμματισμένες ξεχωριστές εκδηλώσεις του Ιατρείου Κοινωνικής Αλληλεγγύης του Ρεθυμνου στις 17/10 στο χώρο του Νοσοκομείου και της Διοίκησης του Νοσοκομείου για την ανάρτηση τιμητικής πλακέτας στους «ευεργέτες» του ιδρύματος στις 18/10 ο Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Ρεθύμνου και η Ένωση Ιατρών ΕΣΥ νομού Ρεθύμνου κάνουν την ακόλουθη ανακοίνωση και απευθύνουν κάλεσμα στο Ρεθυμνιώτικο λαό για την υπεράσπιση των δημόσιων κοινωνικών αγαθών:

\”Σήμερα σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, 3,5 εκατομμύρια (ανεπίσημα 5 εκατομμύρια) συνάνθρωποι μας έχουν χάσει την ασφάλεια τους.

Οι μισοί γύρω μας βρίσκονται στα περιθώρια του υγειονομικού συστήματος. Είναι άνεργοι, χρεωμένοι, απαξιωμένοι και κυρίως φοβισμένοι για το αύριο. Δεν μπορούν να πάρουν τα φάρμακα τους χωρίς να τα πληρώσουν, δεν μπορούν να νοσηλευτούν γιατί θα ξεπουληθούν για να καλύψουν τα νοσήλια, δεν μπορούν να χειρουργηθούν και τα πρόβληματά τους χρονίζουν και χειροτερεύουν.

Τα παιδια των ανασφάλιστων δεν καλύπτονται επαρκώς με εμβόλια και αυτό εκθέτει σε σοβαρό κίνδυνο μεταδοτικού νοσήματος όλη την κοινότητα.

Τα σχολεία μετατρέπονται σε ιδρύματα, όπου ο μη δυνάμενος θα εγκαταλείπει τα παιδιά του, για να λάβουν μέρος της ελεημοσύνης του κράτους σε τάξεις 30 παιδιών, χωρίς δάσκαλο για τα παιδιά των ειδικών αναγκών, χωρίς εξοπλισμό και με ένα καθηγητή απογοητευμένο, μπαλάκι για τις τρύπες του συστήματος. Στα πανεπιστήμια σπουδαστές και φοιτητές βρίσκουν κλειστές τις πόρτες της σχολής τους, χωρίς εκπαιδευτές και χωρίς προοπτική να ολοκληρώσουν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα.

Η επίσημη ανεργία ξεπερνά το 30%, η ανεπίσημη φτάνει το 55% ειδικά στους νέους.

Η μαύρη, ανασφάλιστη εργασία είναι κανόνας και αναγκαστική επιλογή για τον άνεργο. Άνθρωποι γύρω μας χάνουν σπίτια, τους κόβουν ρεύμα και νερό, τους κατάσχουν την σύνταξη ή το αναπηρικό επίδομα.

Η ατομική και η δημόσια υγεία εγκαταλείπεται σταδιακά στα χέρια της αλληλεγγύης, των φιλανθρωπικών οργανώσεων και των δικτύων των «κοινωνικών» ιατρείων και φαρμακείων και επιχειρείται συστηματικά η ανάδειξη αυτών των οργανώσεων ως βασικού φορέα παροχής υπηρεσιών για τους μη έχοντες πρόσβαση στην υγειονομική περίθαλψη με φανερή πρόθεση την παθητικοποίηση της κοινωνίας και την υπόσκαψη των διεκδικητικών κινημάτων.

Ταυτόχρονα, εμπορευματοποιούνται αγαθά και υπηρεσίες που στο πλαίσιο του κράτους πρόνοιας συνιστούσαν δημόσια αγαθά και νομιμοποιείται η αφαίρεση πόρων από τις δημόσιες δομές της υγείας μέσω των χρηματοδοτήσεων που λαμβάνουν.

Το κράτος εγκληματεί καθημερινά σε βάρος μας αφήνοντας τους έχοντες χωρίς ουσιαστική συμμετοχή στην φορολογία.

Οι ίδιοι οι έχοντες, έρχονται σήμερα \’\’δωρητές και φιλάνθρωποι\’\’, να μας κλείσουν τα μάτια και το στόμα, με ελεημοσύνη.

Η ελεημοσύνη των επιχειρηματικών ομίλων είναι ο φερετζές της εξαπάτησης, η συγκάλυψη της κλοπής του δημοσίου χρήματος σε βάρος μας.

Τα δημόσια κοινωνικά αγαθά είναι υποχρέωση του κράτους.

Όλες οι υγειονομικές και προνοιακες δομές θα πρέπει να δέχονται χωρίς όρους και προϋποθέσεις όλους.

Καλούμε τους συναδέλφους υγειονομικούς να υπερασπιστούν την υγεία του λαού από αυτούς που τη φθείρουν και την υποσκάπτουν, από αυτούς που την εμπορεύονται.

Να σταθούν στο πλευρό των ασθενών, περιθάλποντάς τους, ανεξάρτητα από το εάν έχουν να πληρώσουν ή όχι. Να ανατρέψουν αυτήν την πολιτική των χαρατσιών στην πράξη.

Να αψηφήσουν τις απειλές του Υπουργού και της κυβέρνησης.

Ανάρτηση τιμητικής πλακέτας και γιορτή απόδοσης ευγνωμοσύνης ταιριάζει στους εργαζόμενους του νοσοκομείου, που δουλεύουν απλήρωτοι και χωρίς ρεπό και όχι στους μεγαλοοφειλέτες του δημοσίου.

Πρέπει να διεκδικήσουμε αποφασιστικά

Δωρεάν υγεία για όλο το λαό, για κάθε μετανάστη και ανασφάλιστο
Να σταματήσουν τώρα οι συγχωνεύσεις –καταργήσεις νοσοκομείων και κλινικών
Να σταματήσουν τα χαράτσια που πληρώνουν οι ασθενείς, το εισιτήριο των 5 ευρώ και να παρθεί πίσω το χαράτσι των 25 ευρώ για τα νοσήλια
Τώρα προσλήψεις. Σταθερή δουλειά, δουλειά για όλους.
Αποκλειστικά δημόσιο- δωρεάν και ενιαίο σύστημα Υγείας – Πρόνοιας
Ουσιαστικές αυξήσεις σε μισθούς, μεροκάματα και συντάξεις. Αυξημένο επίδομα ανεργίας σε όλους τους ανέργους.
Φορολόγηση 45% των κερδών των μεγάλων επιχειρήσεων.
Προκηρύσσουμε 4ωρες στάσεις 9π.μ.-13 μ.μ. στις 17 και 18 Οκτώβρη
Όλοι στο Νοσοκομείο την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου στις 10 το πρωί.\”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook