Πολύ κοντά στο να αποκτήσει δικό της τηλεοπτικό σταθμό βρίσκεται η εκκλησία. Οι μητροπολίτες Σερρών, Νεαπόλεως και Πατρών παρέδωσαν στον Αρχιεπίσκοπος το τελικό σχέδιο και σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Ιερώνυμος τους άναψε το «πράσινο» φως για να προχωρήσουν.

Από τον Απρίλιο του 2012 που ο Αρχιεπίσκοπος επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις του τηλεοπτικού σταθμού «4Ε» που έχει έδρα την Θεσσαλονίκη και μεταδίδει ήδη εκκλησιαστικό πρόγραμμα, άρχισαν ουσιαστικά και οι συζητήσεις μεταξύ των δύο πλευρών οι οποίες βρίσκονται πλέον στο τελικό στάδιο. Σύμφωνα με πληροφορίες του Real.gr εκείνο που απομένει είναι η συμφωνία για το οικονομικό αλλά και το νομικό πλαίσιο που θα έχει η εταιρεία που θα συσταθεί.

Το τηλεοπτικό σχέδιο της εκκλησίας

• Φορέας θα είναι η αποστολική διακονία
• Το πρόγραμμα αρχικά θα είναι διάρκειας 3 ωρών
• Εκπομπές που θα αφορούν κυρίως το κοινωνικό έργο
• Φιλοξενία σε studio στην Αθήνα κατά προτίμηση δημόσια
• Πληρωμή του δορυφορικού προγράμματος

Στο θέμα αναφέρθηκε ο ίδιος ο Αρχιεπίσκοπος κατά την πρόσφατη συνεδρίαση της Ιεραρχίας. «Αποκτήσαμε τον τηλεοπτικό δίαυλο 4Ε και, μαζί με το ραδιόφωνο της εκκλησίας μας, καταφέραμε να προχωρήσουμε στην ἀπόκτηση πανελλαδικού σήματος και για τους δύο φορείς. Αποφασίσαμε να αναλάβει την όλη διαχείριση η αποστολική διακονία, ως ο κατ’ ἐξοχήν ἱεραποστολικός ὀοργανισμός της Εκκλησίας μας, ἐεπιφορτισμένος με την προβολή του λόγου του Θεού προς τους εγγύς και τους μακράν. Έχουμε κι εδώ πολλή δουλειά. Πιστεύω σύντομα να είμαστε έτοιμοι να παρουσιάσουμε λεπτομέρειες για το πρόγραμμα και τις λοιπές παραμέτρους αυτού του εγχειρήματος, το οποίο επί τόσα χρόνια πολλοί προκάτοχοί μου προσπάθησαν να ἀναλάβουν και να φέρουν εἰς πέρας»

Την φράση του κ. Ιερώνυμου «αποκτήσαμε τον τηλεοπτικό δίαυλο 4Ε» έσπευσαν να ανασκευάσουν συνεργάτες του οι οποίοι σημείωναν ότι ο Αρχιεπίσκοπος ήθελε να πει ότι οι συζητήσεις βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο.

Πιέσεις για πανελλαδική άδεια

Οι συνεργάτες του Αρχιεπισκόπου εξέτασαν αναλυτικά τα υπέρ και τα κατά μιας ενδεχόμενης συμφωνίας με τον τηλεοπτικό σταθμό 4Ε και φαίνεται πως τα θετικά στοιχεία τελικά υπερίσχυσαν.

• Το γεγονός ότι ο σταθμός δεν έχει πανελλαδική άδεια καλύπτεται από την δορυφορική εκπομπή του σήματος.

• Επίσης είναι στην ψηφιακή πλατφόρμα του ΟΤΕ TV.

• Ακόμα μέσω Livestreaming που διαθέτει ο συγκεκριμένος τηλεοπτικός σταθμός θα μπορούν όσοι επιθυμούν να παρακολουθήσουν το πρόγραμμα μέσω διαδικτύου.

• Μέσω δορυφόρου που ήδη υπάρχει το τηλεοπτικό πρόγραμμα μπορούν να το βλέπουν και οι ομογενείς.

Σύμφωνα με πληροφορίες η εκκλησία θα επιθυμούσε να πάρει μία από τις συχνότητες που είχε η πρώην ΕΡΤ αλλά κάτι τέτοιο ακόμα δεν έχει αποφασιστεί, αν και έχουν γίνει ορισμένες συζητήσεις για το συγκεκριμένο θέμα.

real.gr