Καταργείται η προθεσμία των 30 ημερών που δίνει ο νόμος στον μισθωτή για να πληρώσει τα χρέη του

Θέμα πλήρους απελευθέρωσης και των μισθώσεων κατοικίας θέτει πλέον η τρόικα.

Ο δανειστές ζητούν από το υπουργείο Ανάπτυξης να μπορούν με μια απλή απόφαση του ιδιοκτήτη κατοικίας να πραγματοποιούνται εξώσεις εντός λίγων μόλις ημερών, χωρίς να ισχύει η προειδοποίηση των 30 ημερών για την αποπληρωμή των χρεών αλλά και το δικαστικό μεσοδιάστημα των τριών μηνών που χρειάζεται μετά τον προσδιορισμό δικασίμου ώστε να ολοκληρωθεί η έξωση.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα κυριακάτικης εφημερίδας, η τρόικα ζητεί να μην υπάρχει και η δέσμευση των τριετών συμβολαίων και να αποφασίζονται όλα σε μία πιο ελεύθερη βάση.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα πρόκειται για μια απαίτηση που κινητοποίησε το υπουργείο και η οποία φυσικά απορρίφθηκε αμέσως, αν και τίποτα δεν έχει οριστικοποιηθεί ακόμα. Όπως αναφέρεται αν κάτι τέτοιο συνέβαινε, θα σήμαινε αυτόματα χάος στην αγορά κατοικίας αλλά και αύξηση των κρουσμάτων οικογενειών που θα πετιούνται στον δρόμο δίχως να τους δοθεί κατάλληλος χρόνος να κινηθούν για να βρουν άλλη κατοικία.

Ακόμη κάτι τέτοιο θα έδινε και υπερβολικά δικαιώματα στους ιδιοκτήτες, οι οποίοι θα έχουν πλέον την ευχέρεια να βάζουν και να βγάζουν ενοικιαστές κατά το δοκούν.

newsbomb.gr