Οι Ευρωπαίοι Φεντεραλιστές, ξεκινώντας την εκστρατεία τους για τις ευρωπαϊκές εκλογές, πραγματοποιούν στο Βερολίνο από τις 15 – 17.11.2013 τις εργασίες του 24ου τακτικού Ευρωπαϊκού Κογκρέσσου, φέρνοντας στο προσκήνιο των συζητήσεων το μέλλον της Ευρώπης. 
Στην κορυφαία θεσμική διαδικασία των Ευρωπαίων Φεντεραλιστών, θα συζητηθεί και θα ψηφισθεί η διακήρυξη η οποία θα υποβληθεί στα ευρωπαϊκά πολιτικά κόμματα και τους υποψηφίους τους για τις ευρωεκλογές του προσεχούς Μαίου, έχοντας στον πυρήνα της το αίτημα σύγκλησης Ευρωπαϊκής Συνέλευσης την Άνοιξη του 2015 με σκοπό την ριζική αναθεώρηση των Συνθηκών της Ε.Ε. 
Επίσης, θα αναπτυχθούν θέσεις για την Οικονομική Νομισματική Ένωση, τις εξωτερικές σχέσεις και την στρατηγική των Φεντεραλιστών για τις προσεχείς ευρωπαϊκές εκλογές, ενώ θα εκλεγούν ο νέος πρόεδρος και τα όργανα σε ευρωπαϊκό επίπεδο.
Την έναρξη του Ευρωπαϊκού Κογκρέσου θα χαιρετίσει ο Γερμανός Υπουργός Εξωτερικών Guido Westerwelle, ενώ των εργασιών του Κογκρέσου θα προηγηθεί διακομματική δημόσια συζήτηση με την συμμετοχή εκπροσώπων πολιτικών κομμάτων.
Ο απερχόμενος πρόεδρος των Ευρωπαίων Φεντεραλιστών, Βρετανός ευρωβουλευτής Andrew Duff, δήλωσε : 
’’ Σε αυτήν την σημαντική συνάντηση των Ευρωπαίων Φεντεραλιστών, την μεγαλύτερη εδώ και χρόνια, παρουσιάζεται η ευκαιρία για όσους επιθυμούν μια ισχυρή Ευρώπη, να καθορίσουν τις εξελίξεις για την μεταρρύθμιση της Ε.Ε. Προσκαλώντας και ζητώντας από τα ευρωπαϊκά πολιτικά κόμματα να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων των επόμενων μηνών, τόσο για την εκλογή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου όσο και της νέας Ευρωπαϊκής Επιτροπής. 
Τώρα, απαιτούνται αποφάσεις για το ευρωπαϊκό σχέδιο, για τις μελλοντικές ευρωπαϊκές γενιές ’’.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook