Στην εξάρθρωση ενός πολύ μεγάλου δικτύου παιδικής πορνογραφίας προχώρησαν οι αρχές του Καναδά, το οποίο είχε απλώσει τα δίχτυα του σε περισσότερες από 94 χώρες, σε μία αστυνομική επιχείρηση διάρκειας τριών ετών. 

Σύμφωνα με την αστυνομία του Τορόντο, συνελήφθησαν 348 συνολικά, εκ των οποίων οι 108 στον Καναδά, οι 76 στις ΗΠΑ και οι υπόλοιποι σε χώρες της Ευρώπης, ενώ ανάμεσά τους βρίσκονται δάσκαλοι, γιατροί, αλλά και ηθοποιοί.

Επίκεντρο της σπείρας ήταν μία εταιρεία με έδρα το Τορόντο, η οποία φέρεται να πουλούσε DVD, βίντεο και φωτογραφίες μέσω διαδικτύου σε 94 χώρες, που απεικόνιζαν γυμνά παιδιά ηλικίας από 5 έως 12 ετών, με καταγωγή Γερμανία, τη Ρουμανία την Ουκρανία.

Η εταιρεία Azov Films η οποία ιδρύθηκε το 2005, ισχυρίζεται ότι τα βίντεο ήταν νόμιμα στις ΗΠΑ και τον Καναδά, ενώ ο επικεφαλής της βρίσκεται στη φυλακή από το 2011 και βαρύνεται με 11 κατηγορίες, ανάμεσά τους η κατοχή, η εισαγωγή και η εξαγωγή υλικού παιδικής πορνογραφίας.

Κατά τη διάρκεια των τριών ετών που διήρκεσε η έρευνα, η αστυνομία κατάφερε να διασώσει τουλάχιστον 386 παιδιά, ενώ συνολικά κατασχέθηκαν περισσότερα από 45 τέραμπαιτς πορνογραφικού υλικού, σε μία πολυεθνική επιχείρηση στην οποία πήραν μέρος -πέραν του Καναδά- οι αρχές της Σουηδίας, της Ισπανίας, της Αυστραλίας, στης Νότιας Αφρικής, και του Χονγκ Κονγκ.

newpost.gr