Σας είχε περάσει ποτέ από το μυαλό ότι μπορείτε να καταπολεμήσετε την κακοσμία των ποδιών με τη βότκα; Κι όμως είναι μια αποτελεσματική και αποδεδειγμένη θεραπεία, όπως και οι υπόλοιπες που θα διαβάσετε παρακάτω.

 

1. Βότκα για την κακοσμία των ποδιών


\"\"

 

Η βότκα περιέχει μεγάλες ποσότητες αλκοόλης, η οποία έχει αντισηπτική δράση και καταπολεμά την εφίδρωση. Το αποτέλεσμα είναι να καταστρέφονται οι μύκητες και τα βακτήρια που προκαλούν την κακοσμία, ενώ παράλληλα εξατμίζεται η υγρασία που επιτρέπει σε αυτούς τους μικροοργανισμούς να αναπαράγονται.

2. Μολύβι για τον πονοκέφαλο

\"\"

Όταν αντιμετωπίζουμε στρες, ασυναίσθητα σφίγγουμε τα δόντια και το σαγόνι. Έτσι ασκείται έντονη πίεση στους μύες που συνδέουν το σαγόνι με τους κροτάφους και το αποτέλεσμα είναι ο έντονος πονοκέφαλος. Βάζοντας απλώς ένα μολύβι ανάμεσα στα δόντια (χωρίς να το δαγκώνουμε) χαλαρώνουν αυτόματα οι μύες και προλαμβάνεται ο πόνος, υποστηρίζει ο Φρεντ Σέφτελ, διευθυντής του Κέντρου για τον Πονοκέφαλο στην πολιτεία του Κονέκτικατ.

3. Γιαούρτι για την κακοσμία του στόματος

\"\"

Τα υγιεινά βακτήρια που βρίσκονται στο γιαούρτι καταπολεμούν τους μικροοργανισμούς που προκαλούν την κακοσμία του στόματος.

4. Γλυκόριζα για τους κάλους των ποδιών


\"\"

 

Η γλυκόριζα περιέχει ουσίες όμοιες με τα οιστρογόνα, οι οποίες μαλακώνουν το δέρμα. Η Τζορτζιάνα Ντονάντιο από το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας της Μασαχουσέτης προτείνει τη χρήση σπιτικής κρέμας με βάση τη γλυκόριζα: Τρίβουμε μερικά μπαστουνάκια γλυκόριζας και τα ανακατεύουμε με μισή κουταλιά βαζελίνη και στη συνέχεια τρίβουμε το μείγμα στα πόδια για να μαλακώσει το ταλαιπωρημένο δέρμα.

 

5. Ζάχαρη για το λόξυγκα


\"\"

Μία κουταλιά ζάχαρη αρκεί για να καταπολεμήσουμε τον ενοχλητικό λόξυγκα, υποστηρίζει ο Αντρέ Ντιμπουά, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Ιατρικών Επιστημών της Μπεθέσδα στο Μέριλαντ. Η ζάχαρη επηρεάζει τη λειτουργία των νευρικών μυών που κάνουν το διάφραγμα να συσπάται.

onmed.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook