Τα καλύτερα ελληνικά μέλια βρέθηκαν στο 5ο Φεστιβάλ Ελληνικού μελιού και Προϊόντων Μέλισσας, όπου μελισσοκόμοι από την Κρήτη μέχρι και το Άγιο Όρος παρουσίασαν στο κοινό τα προϊόντα τους με ιδιαίτερη επιτυχία.

Η συγκεκριμένη γιορτή δεν θα μπορούσε να μην έχει τη στήριξη και του Δήμου Φαιστού, καθώς τα προϊόντα παραγωγών της περιοχής φιλοξενήθηκαν μαζί με τα υπόλοιπα στο ειδικά διαμορφωμένο περίπτερο της Περιφέρειας Κρήτης, που έδωσε το παρόν σε μια ακόμη προσπάθεια προώθησης και προβολής των Κρητικών προϊόντων.

Αντιπροσωπεία από το Δήμο βρέθηκε και ξεναγήθηκε στους χώρους της έκθεσης, αποδεικνύοντας για μια ακόμη φορά την εξωστρέφεια που επιδεικνύει ο Δήμος Φαιστού, καθώς και την αναγνώριση των προσπαθειών της Περιφέρειας Κρήτης, για προβολή και αξιοποίηση των Κρητικών προϊόντων, σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς.

Το Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού και Προϊόντων Μέλισσας αποτελεί τη μεγαλύτερη εκδήλωση του κλάδου που γίνεται στην Ελλάδα, καθώς αποτελεί τον τόπο συνάντησης των ανθρώπων της μελισσοκομίας και έναν άριστο τρόπο για την προβολή του Ελληνικού μελιού, τόσο στους χώρους εστίασης και εμπορίας, όσο και στο καταναλωτικό κοινό, που κατακλύζει κάθε χρόνο τους χώρους της έκθεσης. Αξίζει να σημειωθεί πως οι επισκέπτες του Φεστιβάλ μέχρι σήμερα έχουν ξεπεράσει τους 70.000

Για φέτος στόχος της 5ης έκθεσης ήταν η προβολή και προώθηση του επώνυμου ελληνικού μελιού και των προϊόντων κυψέλης στο καταναλωτικό κοινό και στους χώρους μαζικής εστίασης. Επιπλέον, η συγκεκριμένη έκθεση αποτελεί ιδανικό τόπο για τη σύναψη εμπορικών και επιχειρηματικών συμφωνιών, μεταξύ των παραγωγών, επιχειρήσεων παραγωγής και διακίνησης μελισσοκομικών προϊόντων και εξοπλισμού.

Όσοι επισκέφτηκαν το φεστιβάλ είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν και να προμηθευτούν μέλι από τους ίδιους τους παραγωγούς σε ιδιαίτερα χαμηλές τιμές αλλά και να ενημερωθούν για τους τρόπους παραγωγής μελιού.

Το μέλι θεωρείται από πολλούς ένα προϊόν απόλυτα φυσικό, με τεράστια αξία για τον ανθρώπινο οργανισμό και ευρύ φάσμα χρήσεων σε πολλούς τομείς της ανθρώπινης ζωής.

Τα πολύτιμα οφέλη όσων ασχολούνται με τον πρωτογενή τομέα, όπως είναι μικροί παραγωγοί αλλά και μεγάλες επιχειρήσεις, αποτελούν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία ανάπτυξης και διεξόδου από την κρίση και για το λόγο αυτό τέτοιες ενέργειες πρέπει συνεχιστούν και στο μέλλον, γιατί μόνο οφέλη μπορούν αποκομίσουν όλοι όσοι συμμετέχουν.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook