Εκλεκτός ήταν ο 28χρονος ζωοκλέφτης που συνελήφθη σε περιοχή του Δήμου Γόρτυνας στο Ηράκλειο, που έβαλε στο στόχαστρο τους χοίρους και τα κουνέλια του γείτονα.

To θύμα αναγνώρισε με απόλυτα βεβαιότητα τα κλεμμένα ζώα, όσα τουλάχιστον είχαν γλιτώσει την πώληση ή το μαγείρεμα και  τα οποία βρέθηκαν στην κατοχή του.

Ειδικότερα, σύμφωνα με καταγγελία 54χρονου ημεδαπού, την 17/18.12.2013, άγνωστος δράστης, εισήλθε στο ποιμνιοστάσιο που διατηρεί σε αγροτική περιοχή του Δήμου Γόρτυνας και αφαίρεσε δύο οικόσιτους χοίρους και δεκαπέντε κουνέλια.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας και προανάκρισης του Αστυνομικού Τμήματος Μοιρών, προέκυψε ότι ο 28χρονος έχει διαπράξει τη συγκεκριμένη αξιόποινη πράξη.

Από αστυνομικούς της ανωτέρω Υπηρεσίας και του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων (Τ.Α.Ε.) Μεσσαράς, διενεργήθηκε έρευνα στην οικία και σε άλλους χώρους ιδιοκτησίας του 28χρονου, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, ένα μαχαίρι και έξι κουνέλια (τα οποία αναγνωρίστηκαν με απόλυτη βεβαιότητα από τον 54χρονο και του αποδόθηκαν).

Σε βάρος του 28χρονου σχηματίστηκε δικογραφία για ζωοκλοπή, ενώ το προανακριτικό έργο διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Μοιρών.