Τελευταία ενημέρωση 6:50

Ο Χάρης Τομπούλογλου στο γραφείο των τραπεζοϋπαλλήλων στην Ιπποκράτους αρπάζει τον φάκελο με την μίζα των 25.000 ευρώ από τον μεσάζοντα και πρόεδρο των εργαζομένων της Alpha Bank Τάσο Γκιάτα.

Τη φωτογραφία ντοκουμέντο έφερε στο φως της δημοσιότητας το ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ με τον Ακη Παυλόπουλο…


tompouloglou-gida2
Απίστευτοι διάλογοι στο φως - Υπόσχοταν και άλλα στην εταιρεία που εκβίαζε

Aίσθηση προκαλούν οι διάλογοι που προκύπτουν από την ογκωδέστατη δικογραφία εις βάρος του πρώην προέδρου του Νοσοκομείου Παίδων, Χάρη Τομπούλογλου.

«Εγώ δεν είμαι ο μ@@@@ς, αυτή την εποχή να αναθέτω 190.000 ευρώ και να μην παίρνω μία. 'Η θα κάνουν κίνηση να μου δώσουν μερίδιο σε εμένα και στον σύμβουλο του υπουργείου Μιχελάκο, με τον οποίο αναθέσαμε στην εταιρεία το θέμα για την παχυσαρκία, ή θα καταγγείλω τον διαγωνισμό και θα τους καταστρέψω».

Τη φράση αυτή ακούγεται να λέει στον ενδιάμεσο, ο Χ. Τομπούλογλου προκειμένου να πετύχει να πάρει χρήματα από την εταιρεία που είχε κερδίσει τον διαγωνισμό.

Από τα στοιχεία που καταγράφηκαν, τόσο με την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου τού κατηγορουμένου για απόπειρα εκβίασης και δωροδοκία πρώην επικεφαλής του νοσοκομείου, όσο και από βιντεοσκόπησή του, προκύπτει ότι ο κατηγορούμενος όχι μόνο απειλούσε την εν λόγω εταιρεία με έκπτωσή της από το έργο αν δεν του κατέβαλε 30.000 ευρώ -που εν συνεχεία έγιναν 25.000 - ως «δώρο», αλλά και υποσχόταν ότι εφόσον πάρει χρήματα θα έδινε κι άλλες δουλειές.

Σύμφωνα με βίντεο που υπάρχει στη δικογραφία, ο κ. Τομπούλογλου στις 9 Δεκεμβρίου σε συνάντησή του με τον ενδιάμεσο καταγράφηκε να λέει: «Πρέπει να έχω μία οριστική απάντηση από αυτούς. Και αν είναι διατεθειμένοι να δώσουν τα λεφτά σε εμένα και τον Μιχελάκο (σ.σ. γιατρός) θα τους δώσω και άλλες δουλειές».

Λίγες μέρες μετά, σε γραπτό μήνυμα που στέλνει ο πρόεδρος του νοσοκομείου στο πρόσωπο που διαμεσολαβεί αναφέρει: «Την τρίτη έχω ΔΣ, πρέπει να έχουμε κίνηση πριν, αν υπάρχει διάθεση. Ευχαριστώ». Σε άλλη τηλεφωνική συνομιλία του, στις 16 Δεκεμβρίου, και πάλι με τον ενδιάμεσο, ο κ. Τομπούλογλου φέρεται να λέει: «Δεν πρόκειται να κάνω καμία κουβέντα ... Εγώ μόνο εσένα εμπιστεύομαι. Και να τους πεις να είναι αξιοπρεπές το ποσό και για μένα και για τον γιατρό».

Ο κ. Τομπούλογλου φαίνεται να υποστηρίζει ότι ο συνεργός του -που θα απολογηθεί και αυτός αύριο- δεν γνώριζε τίποτα, και ότι τον κάλεσε όταν ήταν να παραλάβει τα χρήματα «για να μην πέσω θύμα ληστείας».

makeleio.gr/ newpost.gr