Τελευταία ενημέρωση 15:30

Σε διάσπαση οδηγείται το αγροτικό κίνημα στα Χανιά μετά και την μεγάλη  ένταση και τους διαξιφισμούς από τους οποίους συνοδεύτηκε η γενική συνέλευση των αντιπροσώπων των Αγροτικών Συλλόγων Χανίων προκειμένου να εκλεγεί η νέα διοίκηση της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων του νομού.

Αποτέλεσμα του εκρηκτικού κλιματος ήταν τελικά να γίνουν μετά από 4 σχεδόν ώρες αντεγκλήσεων δύο ξεχωριστές διαδικασίες από επίσης δύο ομάδες αγροτών.

Στη πρώτη περίπτωση οι αγρότες που πρόσκεινται στην ΠΑΣΥ αποφάσισαν να εκλεξουν μια επιτροπή αποτελούμενη από τους εκπροσώπους των  συλλόγων Κάινας,Αρμένων,Μηθύμνης,Παλαιών Ρουμάτων και του κτηνοτροφικού συλλόγου  προκειμένου να αναδείξουν μια μεταβατική επιτροπή που θα κιμνητοποιήσει τους αγρότες του νομού για να συμμετάσχουν στην εκλογική διαδικασία.

Στην δεύτερη περίπτωση οι εκπρόσωποι των αγροτικών συλλόγων Βουκολιών, Κουντούρας καθώς και η διοίκηση της Ομοσπονδίας αποχώρησαν απο την αίθουσα συνεδρίασης προκειμένου να αποφασίσουν τι θα πράξουν απο εδώ και στο εξής.

Νωρίτερα τα μέλη της Παναγροτικής Αγωνιστικής Συσπείρωσης (ΠΑΣΥ) κάνοντας λόγο για «χειραγώγηση και ξεπούλημα του αγροτικού συνδικαλιστικού κινήματος μέσα από νόθες και αδιαφανείς διαδικασίες» αμφισβητησαν τις διαδικασίες ανάδειξης των αντιπροσώπων.

Από την πλευρά του ο νυν πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ηλίας Χαλακατεβάκης ισχυρίστηκε πως όλες οι διαδικασίες έχουν γίνει με απόλυτα νόμιμο τρόπο.

Επίσης τα μέλη της ΠΑΣΥ ζητούσαν  την πραγματοποίηση εκλογών μόνο με τη συμμετοχή εκπροσώπων εκλεγμένων από τους αγροτικούς συλλόγους στους οποίους υπηρχε παρουσία δικαστικού αντιπρόσωπου. Με δεδομένη αυτή την κατάσταση και με αρκετές μομφές προς το πρόσωπο του ο μέχρι σήμερα πρόεδρος της Ο.Α.Σ. δήλωσε οτι δεν θα συμμετάσχει   στη διαδικασία των εκλογών.

Μια άλλη πρόταση που έπεσε στο τραπέζι, αφορούσε στη συγκρότηση μια προσωρινής επιτροπής η οποία θα αναλάμβανε να οδηγήσει το αγροτικό κίνημα του νομού σε εκλογές ενεργοποιώντας τους αγροτικούς συλλόγους. Και αυτή όμως η πρόταση δεν βρήκε ανταπόκριση για διαφορετικούς λόγους είτε από τη μία είτε από την άλλη πλευρά.

Flashnews.gr