Τη δική της απάντηση σχετικά με τους διαλόγους της ομάδας ΔΙΑΣ με την ΕΛ.ΑΣ. τη στιγμή της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι που ήρθαν χθες, Τετάρτη, στο φως της δημοσιότητας, δίνει η Ελληνική Αστυνομία.

Σε ανακοίνωσή της αναφέρεται πως «η αποτίμηση ενός περιστατικού δεν αξιολογείται αποκλειστικά και μόνο από διαλόγους του Κέντρου Επιχειρήσεων, οι οποίοι αποτυπώνουν τις διαδοχικές φάσεις της επιχειρησιακής εξέλιξης, αλλά όχι την πληρότητα των αστυνομικών ενεργειών».

Παράλληλα, η αστυνομία υποστηρίζει πως «από την αρχική αξιολόγηση διαφαίνεται ότι οι αστυνομικοί ενήργησαν με βάση τους διεθνώς παραδεκτούς κανόνες επιχειρησιακής εμπλοκής και ανταπόκρισης».

Τέλος, στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι για το σύνολο των ενεργειών αναμένεται το πόρισμα της Προκαταρκτικής Διοικητικής Εξέτασης που βρίσκεται σε εξέλιξη για την υπόθεση αυτή, ενώ «παράλληλα, για το περιστατικό της ανθρωποκτονίας και όλα τα επιμέρους θέματα, που σχετίζονται με τη υπόθεση αυτή, διενεργείται έρευνα από τις αρμόδιες δικαστικές Αρχές, οι οποίες έχουν στη διάθεσή τους και τους απομαγνητοφωνημένους διαλόγους από το Κέντρο Επιχειρήσεων».

iefimerida.gr