Έντονες αντιδράσεις προκαλεί το νομοσχέδιο για την αναδιοργάνωση της Ελληνικής Αστυνομίας, το οποίο κατέθεσε στην Βουλή ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ.Δένδιας και το οποίο παρουσίασε το Flashnews.gr (δείτε εδώ).

Την απόσυρση του Νομοσχεδίου ζήτησε ο Γραμματέας του Τομέα Δημόσιας και Προστασίας του Πολίτη του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπακωνσταντής, εκφράζοντας την πλήρη αντίθεση του κόμματος ακόμη και στις γενικές κατευθύνσεις της αναδιοργάνωσης που τίθενται απο το νομοσχέδιο.

Χθες και στην διάρκεια συνεδρίασης του Γενικού συμβουλίου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων, ο κ. Παπακωνταντής είπε χαρακτηριστικά:

\”Όπως σας είναι γνωστό, το ΠΑΣΟΚ είναι εκείνο που θέσπισε κατά καιρούς τις βασικότερες θεσμικές μεταρρυθμίσεις στο χώρο της Ελληνικής Αστυνομίας, όπως είναι η ενοποίηση Αστυνομίας Πόλεων-Χωροφυλακής, η νομιμοποίηση του συνδικαλισμού των Αστυνομικών, η πρόσληψη μέσω πανελληνίων εξετάσεων, η θέσπιση συστήματος μεταθέσεων μέσω μορίων.

Έτσι και τώρα το ΠΑΣΟΚ είναι προφανώς υπέρ μιας ουσιαστικής μεταρρύθμισης της Ελληνικής Αστυνομίας, με σκοπό την ουσιώδη αναβάθμιση των υπηρεσιών που παρέχονται στους πολίτες, τη βελτίωση των εργασιακών συνθηκών και της ασφάλειας των αστυνομικών καθώς και τη μείωση της σπατάλης πόρων και ανθρώπινου δυναμικού.

Το νομοσχέδιο που κατέθεσε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη με τίτλο την αναδιοργάνωση των υπηρεσιών του Υπουργείου του, θεωρούμε ότι δεν κινείται προς αυτή την κατεύθυνση. Αντιθέτως, φαίνεται να αυξάνει το συγκεντρωτισμό και τη γραφειοκρατία, δημιουργεί μεγαλύτερη πολυπλοκότητα στον οργανισμό και αυξάνει τις δαπάνες, ενώ δεν αναφέρεται καθόλου στην ποιότητα και στον τρόπο άσκησης των αστυνομικών υπηρεσιών προς τους πολίτες.

Εκτιμούμε λοιπόν ότι το Ν/Σ κινείται μακράν των θέσεων του ΠΑΣΟΚ, χωρίς μάλιστα να έχουν ζητηθεί σε οποιοδήποτε στάδιο οι απόψεις του. Για τους βασικούς αυτούς λόγους αλλά και για αρκετούς ακόμα που θα αναφερθούν διεξοδικά στην πορεία των συζητήσεων, το Ν/Σ πρέπει να αποσυρθεί και να ξεκινήσει άμεσα ένας ουσιαστικός διάλογος, ώστε το συντομότερο δυνατό να προχωρήσουμε σε μια μεταρρύθμιση της Αστυνομίας σε ένα σύγχρονο και αποτελεσματικό οργανισμό ικανό να αντεπεξέρχεται στις ανάγκες της νέας εποχής\”.

Η ξεκαθαρη στάση του Γραμματέα του Τομέα Δημόσιας και Προστασίας του Πολίτη του ΠΑΣΟΚ, αλλάζει πλέον τα δεδομένα.

Εαν ο κ. Δένδιας επιμείνει στην προώθηση του νομοσχεδίου – ως έχει – στην συζήτηση στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής την επόμενη Δευτέρα, τότε αναμένεται μια θυελλώδης συνεδρίαση, αφού και οι εκπρόσωποι των άλλων κομμάτων έχουν εκφράσει την αντίθεσή τους, ενώ θα πρέπει να θεωρείται και βέβαιη η καταψήφισή του – εφόσον πάει προς ψήφιση στην Βουλή.

Πάντως ο εκπρόσωπος της Ν.Δ. (και πρώην συνδικαλιστής της ΕΛ.ΑΣ.) Βουλευτής Δημήτρης Κυριαζιδης κάλεσε τους προέδρους των ομοσπονδιών ΠΟΑΣΥ – ΠΟΑΞΙΑ να τοποθετηθούν στις εργασίες της επιτροπής της βουλής την προσεχή Δευτέρα χωρίς να διευκρινίσει όμως και την στάση που θα κρατήσουν.

Flashnews.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook