Μετά τη θύελλα αντιδράσεων που προκάλεσε ο κίνδυνος να κλείσουν και τα 11 ΚΑΠΗ του Δήμου Χανίων λόγω της απόφασης του υπουργείου Εσωτερικών να μην ανανεωθούν οι συμβάσεις των γιατρών, φαίνεται ότι το θέμα επιλύεται με προσωρινές προσλήψεις, έως ότου εξομαλυνθεί η κατάσταση.

Συγκεκριμένα, και όπως ανέφερε στο Flashnews.gr, η πρόεδρος του ΔΟΚΟΙΠΠ κα Χρύσα Χαριτάκη, σήμερα το μεσημέρι, κατά τη διάρκεια του διοικητικού συμβουλίου του ΔΟΚΟΙΠΠ, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με την Γενική Διευθύντρια του Υπ. Εσωτερικών κ. Διαμαντοπούλου, έλαβε τη διαβεβαίωση ότι εντός των επόμενων εβδομάδων θα υπογραφεί η σύμβαση για τους 4 γιατρούς με 12μηνη σύμβαση.

\”Όμως μέχρις ότου ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία και προβούμε με τις νόμιμες διαδικασίες στην πρόσληψη γιατρών που απαιτούνται στα 11 ΚΑΠΗ, συμφωνήθηκε να προχωρήσουμε σε απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΔΟΚΟΙΠΠ, για δίμηνες συμβάσεις με γιατρούς\”.

Με τον τρόπο αυτό, όπως εξήγησε η κ. Χαριτάκη, θα καλυφθεί το χρονικό κενό μέχρι να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις ώστε να ολοκληρωθούν οι οριστικές προσλήψεις με 12μηνες συμβάσεις.

Υπενθυμίζεται ότι για το θέμα είχαν ασκηθεί πιέσεις από το Δήμο Χανίων, στα Υπουργεία Εσωτερικών και Υγείας όπου είχε αποσταλεί και η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου να μπει \”λουκέτο\” στα ΚΑΠΗ αν δεν γίνουν οι απαραίτητες προσλήψεις (δείτε εδώ)

Χθες το πρωί, ο δήμαρχος Χανίων Μανώλης Σκουλάκης, μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή του «ΜEGA», στην οποία βρίσκονταν και ο Υπουργός Υγείας κ. Γεωργιάδης, ζήτησε την επαναπρόσληψη των 4 γιατρών που η 12μηνη θητεία τους έληξε με το τέλος του 2013 και δεν ανανεώθηκε, τονίζοντας πως «χωρίς ιατρική φροντίδα, τα ΚΑΠΗ μετατρέπονται απλώς σε καφενεία».

Η σημερινή εξέλιξη φαίνεται ότι δίνει την  αναγκαία ανάσα στα ΚΑΠΗ προκειμένου να ανταποκριθούν στο ρόλο τους.

Flashnews.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook