Όλα είναι έτοιμα για την εκκίνηση των σημαντικών ποδηλατικών αγώνων «Βενιζέλεια 2011» και «Μάχη Κρήτης», που διοργανώνουν από κοινού ο Α.Ο. Κύδων και ο Π.Ο. Τάλως Χανίων. Την Παρασκευή (13/5) είναι προγραμματισμένη η εκκίνηση για το 16ο διεθνή ποδηλατικό γύρο «Μάχη Κρήτης» στο Καστέλι Κισάμου, στον οποίο πέρα από τον Δήμο Χανίων συνδιοργανωτές είναι και οι Δήμοι Κισάμου και Αποκόρωνα.

Συγκεκριμένα στις κατηγορίες Ανδρών, Εφήβων και Μάστερ θα δοθεί ο αγώνας αντοχής 110χλμ. στις 15.00 και αφορά την διαδρομή Καστέλι Κισάμου-Ασή Γωνιά.
Το Σάββατο 14 Μαΐου υπάρχει στο πρόγραμμα αγώνας αντοχής 120χλμ. και θα ξεκινήσει στις 15.00. Η διαδρομή που θα διανύσουν οι
αθλητές είναι Καστέλι Κισάμου-Εννιά
Χωριά-Χρυσοσκαλίτισσα-Σφηνάρι-Καστέλι.
Την Κυριακή (15/5) το πρωί υπάρχει το γρήγορο και πολύ γνωστό Σιρκουϊ μέσα στην πόλη των Χανίων, που εντάσσεται στα «Βενιζέλεια 2011», για τις κατηγορίες Ανδρών-Εφήβων-Μάστερ. Δύο ώρες πριν  θα πραγματοποιηθεί το Σιρκουϊ για τις κατηγορίες Παίδες-Παμπαίδες-Μίνι Μεγάλα-Μίνι Μικρά-Νεανίδες).
Αναμένεται να συμμετάσχουν 100 αθλητές από διάφορες χώρες και 17 συνολικά ομάδες, οι επαγγελαμτικές ομάδες της Ελλάδας, μία από την Σερβία και την Αλβανία και όλοι οι Έλληνες πρωταθλητές.

Στους αγώνες συνδιοργανωτές είναι ο Δήμος Χανίων και ο Δ.Α.Ο. Χανίων, ενώ οι αγώνες τελούν υπό την αιγίδα της Περειφερειακής Ενότητας Χανίων. Χορηγός επικοινωνίας είναι το FlashNews.gr.

 

Λευτέρης Αντωνακάκης

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook