Επίσκεψη στο ΕΕΕΕΚ Τυμπακίου πραγματοποίησε η Δήμαρχος Φαιστού κ. Πετρακογιώργη-Ανυφαντάκη Μαρία και ο Περιφερειάρχης Κρήτης κ. Σταύρος Αρναουτάκης προκειμένου να δουν από κοντά το νέο εξοπλισμό χιλιάδων που παραδόθηκε από το Δήμο Φαιστού τις προηγούμενες ημέρες στην υφιστάμενη σχολική μονάδα, αλλά και να συζητήσουν με τη Διεύθυνση τα προβλήματα του σχολείου. 
Συγκεκριμένα στα πλαίσια μελέτης μέσω ΕΣΠΑ που είχε καταθέσει ο Δήμος Φαιστού και εγκρίθηκε από το Δ.Σ. σε συνεργασία με τις σχολικές μονάδες, υλοποιήθηκε η αγορά πακέτου που περιλαμβάνει υπολογιστές – μηχανές γραφείου, συσκευές ήχου και εικόνας, διαδραστικούς πίνακες, εξοπλισμό φυσιοθεραπείας, εξοπλισμό παιδικής χαράς, παραϊατρικό εξοπλισμό, καθώς και ειδικό μουσικό εξοπλισμό για παιδιά με κινητικά προβλήματα, συνολικού κόστους 87.226,80 €. 
Τα σχολεία που παρέλαβαν το συγκεκριμένο εξοπλισμό είναι τα παρακάτω:
• ΕΙΔΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΩΦΩΝ ΚΑΙ ΒΑΡΗΚΟΩΝ ΜΟΙΡΩΝ
• ΕΙΔΙΚΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΜΟΙΡΩΝ
• ΕΙΔΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΟΙΡΩΝ
• 3ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΥΜΠΑΚΙΟΥ
• 1ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΜΟΙΡΩΝ
• ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΖΑΡΟΥ
• ΕΕΕΕΚ ΤΥΜΠΑΚΙΟΥ
Να σημειωθεί επίσης ότι απομένει η σχετική υπογραφή της σύμβασης με τον προμηθευτή για την προμήθεια εξοπλισμού γυμναστικής αθλοπαιδιών και ψυχοκινητικής. Τέλος, στο επόμενο διάστημα θα βγει η πρόσκληση ενδιαφέροντος για τον εξοπλισμό εργαστηριών αυτόνομης διαβίωσης, εργαστηρίων κηπουρικής και κεραμικής, καθώς και ειδικός εξοπλισμός για παιδιά με προβλήματα όρασης.
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης η Δήμαρχος και ο Περιφερειάρχης ενημερώθηκαν από το Διευθυντή του ΕΕΕΕΚ Τυμπακίου, ενώ τονίστηκε ξανά η αναγκαιότητα δημιουργίας ενός σύγχρονου βιοκλιματικού σχολείου που θα στεγάσει όλα τα Ειδικά Σχολεία της Μεσαράς, αλλά και η αγορά ενός ειδικού λεωφορείου για τη μεταφορά των ΑμΕΑ, ένα αίτημα πολύ σημαντικό που θα εξυπηρετεί τις καθημερινές ανάγκες των παιδιών.
Η Δήμαρχος Φαιστού κ. Πετρακογιώργη με αφορμή την επίσκεψη τόνισε ότι: «Πάγια θέση της Δημοτικής Αρχής η εξυπηρέτηση των ανθρώπων με ειδικές ικανότητες κάτι που το έχουμε αποδείξει έμπρακτα κατά τη διάρκεια της θητείας μας με τη δημιουργία πολλαπλών υποδομών για ΑμΕΑ. Είναι μια σημαντική προσπάθεια που αποφέρει αποτελέσματα, καθώς επενδύουμε στη συνεργασία όλων των φορέων, τοπικής αυτοδιοίκησης και εκπαίδευσης, με ορατά τα αποτελέσματα. Η προμήθεια του συγκεκριμένου εξοπλισμού για τα σχολεία της περιοχής βρίσκεται σε εξέλιξη, ενώ θα ολοκληρωθεί τις επόμενες βδομάδες, όμως δυστυχώς χρειάζονται ακόμα πολλά να γίνουν σε επίπεδο υποδομών καθώς δυστυχώς το κράτος αδιαφορεί». 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook