Με επεισοδιακό τρόπο συνεχίζεται η πολύκροτη δίκη του νοτιοαφρικανού παραολυμπιονίκη Όσκαρ Πιστόριους στην Πρετόρια, που κατηγορείται για τη δολοφονία της συντρόφου του Ρίβα Στέενκαμπ, πέρυσι το Φεβρουάριο.

Κατά τη διάρκεια κατάθεσης μαρτύρων και όταν ο συνήγορος υπεράσπισης του αθλητή υποστήριξε πως η Ρίβα Στέενκαμπ υπέστη τόσο βαριές εγκεφαλικές βλάβες από τον πυροβολισμό στο κεφάλι της που δεν θα μπορούσε να ουρλιάξει, ο Πιστόριους κατέρρευσε ψυχολογικά και ξέσπασε σε λυγμούς.

Το συγκεκριμένο επιχείρημα το χρησιμοποίησε ο δικηγόρος για να αντικρούσει τα όσα υποστήριξε κατά την πρώτη ημέρα της δίκης γειτόνισσα του ζευγαριού που δήλωσε ότι άκουσε τις κραυγές μιας γυναίκας μετά τους πυροβολισμούς το βράδυ που πέθανε το μοντέλο.

Από την άλλη πλευρά ο δικηγόρος δίωξης, Τζέρι Νελ τόνισε πως η τελευταία από τις τέσσερις βολές ήταν αυτή που χτύπησε την Στέενκαμπ στο κεφάλι, ενώ τα δύο πρώτα χτυπήματα έγιναν στη δεξιά πλευρά της, τον τοίχο και τον ώμο της.

Ο συνήγορος υπεράσπισης, Μπάρι Ρουξ, θέλησε να καταρρίψει τους ισχυρισμούς της γειτόνισσας, τονίζοντας πως άλλαξε την κατάθεσή της της εν μέρει, διότι δεν είχε δηλώσει στην αστυνομία πέρυσι πως άκουσε κραυγές κατά τη διάρκεια των πυροβολισμών.

Ισχυρίζεται επίσης πως οι φωνές που άκουσε ήταν από τον ίδιο τον Πιστόριους ενώ αντέκρουσε και τον αριθμό των πυροβολισμών που άκουσε η μάρτυρας, διότι όπως ισχυρίστηκε μπορεί να μπέρδεψε τον ήχο που έκανε ο Πιστόριους με το ρόπαλο στην προσπάθειά του να σπάσει την πόρτα της τουαλέτας.

Η κυρία Μπέργκερ, που ζει κοντά στο σπίτι του Πιστόριους, απέρριψε τον ισχυρισμό αυτό, δηλώνοντάς πως τα χρονικά διαστήματα ανάμεσα στην κάθε βολή ήταν πολύ μικρά για να γίνουν από ρόπαλο.

newpost.gr