Στην τακτική συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής του Συμβουλίου Δήμων και Περιφερειών Ευρώπης (CEMR), του οποίου η ΚΕΔΕ αποτελεί το Ελληνικό Τμήμα συμμετέχει ο Αντιπρόεδρός της και Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Γιάννης Κουράκης.
Κεντρικό θέμα συζήτησης κατά την πρώτη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής του CEMR το απόγευμα της Τετάρτης (οι εργασίες συνεχίζονται σήμερα), ήταν η ανεργία των νέων και τα προγράμματα αντιμετώπισης από τις Τοπικές Αρχές της Ευρώπης.
Ο κ. Κουράκης στις συναντήσεις εργασίας που ακολούθησαν και συνομιλώντας με άλλους Ευρωπαίους Δημάρχους τόνισε μεταξύ άλλων ότι αυτή τη περίοδο που διανύουμε η παρατεταμένη ύφεση που αντιμετωπίζουν τα κράτη μέλη, η πρωτοφανής ανεργία, η φτώχια και ο κοινωνικός αποκλεισμός όλο και μεγαλύτερων κοινωνικών ομάδων αποτελεί ένα γεγονός που απαιτεί στοχευμένες θεσμικές και πολιτικές παρεμβάσεις 
Μάλιστα ο Δήμαρχος επεσήμανε στους Ευρωπαίους συναδέλφους του ότι η κρίση που αντιμετωπίζει η Ελλάδα αλλά και ολόκληρη την Ευρώπη δεν είναι μόνο οικονομική. 
Είναι , είπε, κυρίως πολιτική και σαφώς θεσμική ενώ αναδεικνύει την τεράστια απόσταση μεταξύ της πολιτικής ηγεσίας και των λαών της Ευρώπης.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook