Την επιβεβλημένη ανάγκη να έρθουν πτήσεις charter στο Αεροδρόμιο Σητείας, τονίζει με δημόσια επιστολή της η Ένωση Ξενοδόχων της περιοχής

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην ανακοίνωσή της

Είναι θλιβερό το γεγονός να ακούγονται και να γράφονται απόψεις οι οποίες έχουν σαν σκοπό να υποβαθμίσουν και να μειώσουν τη σημασία των εξελίξεων στο θέμα του αεροδρομίου Σητείας και τις προσπάθειες όλων εκείνων που έχουν μοχθήσει γι’αυτό.

 Με αφορμή δημοσιεύματα που κυκλοφόρησαν στο τοπικό τύπο,  σαν Ένωση Ξενοδοχείων Σητείας θα θέλαμε για ακόμα μία φορά να ξεκαθαρίσουμε τη θέση μας όσων αφορά τη χρήση προκατασκευασμένων κτιρίων για την καλύτερη εξυπηρέτηση μεγαλύτερου αριθμού επισκεπτών.


Όπως είχαμε δημοσιεύσει με δελτίο τύπου στις 31/03/2011 με τίτλο «Επέκταση Αεροσταθμού Σητείας» επαναλαμβάνουμε τη θέση μας η οποία παραμένει ότι η συγκεκριμένη εξέλιξη είναι ένα θετικό βήμα για την έναρξη απευθείας πτήσεων από το εξωτερικό προς την Σητεία.


Ξεκαθαρίζουμε ότι ο στόχος μας είναι η ολοκλήρωση των νέων και σύγχρονων εγκαταστάσεων του αεροδρομίου Σητείας και δεν πρόκειται ούτε να εφησυχαστούμε μήτε να ευχαριστήσουμε κανέναν μέχρι τη επίτευξή του.

Δεν γίνεται όμως να παραβλέψουμε την οικονομική ανάσα που θα πάρει η ευρύτερη περιοχή σε περίπτωση που από φέτος κιόλας αρχίσουν πτήσεις τύπου charter με προορισμό τη Σητεία. Είναι επίσης λυπηρό εν έτη 2011 επαγγελματίες του τουρισμού να μπερδεύουν τις πτήσεις τύπου charter με τις αεροπορικές εταιρείες χαμηλών ναύλων.

Μεγάλοι επαγγελματίες του τουρισμού με παγκόσμια δραστηριότητα, όπως η TUI, το Thomas Cook κλπ. έχουν ήδη εκδηλώσει εγγράφως ενδιαφέρον για τέτοιου είδους πτήσεις και όποιος αμφισβητεί την ύπαρξή των εγγράφων αυτών μπορεί να τα ζητήσει από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας. Σημαντική συμβολή σε αυτό το ενδιαφέρον έπαιξε ή έντονη δραστηριότητα της ένωσής μας σε όλα τα επίπεδα.


Τα αεροπορικά δρομολόγια από και προς την Αθήνα είναι γεγονός ότι εκτελούνται σε πολύ πρωινές ώρες αλλά μην ξεχνάμε την κατάσταση που υπήρχε πρόπερσι. Αυτό που σίγουρα είναι πολύ σημαντικό είναι ότι η AEGEAN
αποφάσισε να προσγειώσει αεροπλάνα τύπου Airbus 320 δίνοντας μια ακόμα ώθηση στις εξελίξεις και να δημιουργήσει ανταποκρίσεις από μεγάλες πόλεις της Ευρώπης για την πόλη μας. Επιπροσθέτως είναι σε εξέταση από την εταιρεία αίτημα του Δήμου Σητείας και της ένωσης μας να προστεθούν και δύο απογευματινά δρομολόγια.


Αξιολογώντας την κατάσταση δεν μπορούμε παρά να είμαστε αισιόδοξοι με τις συγκεκριμένες εξελίξεις και ελπίζουμε να μπει ένα φρένο στη κινδυνολογία γιατί τίποτε καλό δεν έχει να προσφέρει
.