Την ενίσχυση της παρουσίας των συμμαχικών δυνάμεων στη Λιβύη μέσω της εντατικοποίησης των βομβαρδισμών στρατιωτικών και πολιτικών εγκαταστάσεων ζήτησε ο επικεφαλής του γενικού επιτελείου των βρετανικών ένοπλων δυνάμεων, στρατηγός Ντέιβιντ Ρίτσαρντς, κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στην εφημερίδα, Sunday Telegraph.

«Ο κλοιός σφίγγει γύρω από τον Gaddafi, αλλά χρειάζεται να αυξήσουμε την πίεση διαμέσου μιας πιο εντατικής στρατιωτικής δράσης. Πρέπει να υπάρξει διεύρυνση των στόχων της Συμμαχίας στη Λιβύη. Η στρατιωτική εκστρατεία μέχρι στιγμής αποτέλεσε μια σημαντική επιτυχία για το NATO και τους Άραβες συμμάχους μας, αλλά πρέπει να κάνουμε περισσότερα», σημείωσε.

Και συνέχισε λέγοντας ότι «αν δεν εντείνουμε την εμπλοκή μας τώρα, υπάρχει κίνδυνος η σύγκρουση να καταλήξει στην αγκίστρωση του Gaddafi στην εξουσία. Αυτή τη στιγμή το NATO δεν επιτίθεται στις υποδομές στη Λιβύη. Όμως αν θέλουμε να αυξήσουμε την πίεση που ασκούμε στο καθεστώς του Καντάφι τότε πρέπει να εξετάσουμε την διεύρυνση των στόχων που μπορούμε να πλήττουμε. Δε θέτουμε άμεσα στόχο τον Καντάφι, αλλά εάν βρισκόταν σε κάποιο κέντρο διοίκησης και ελέγχου το οποίο βομβαρδιζόταν από το NATO και σκοτωνόταν, αυτό θα ήταν στο πλαίσιο των κανόνων».


zougla