Συνάντηση διαρκείας 15 λεπτών είχαν στο Μέγαρο Μαξίμου ο υπουργός απασχόλησης Γιάννης Βρούτσης και ο υφυπουργός Απασχολησης Βασίλης Κεγκέρογλου με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά. 

Ο κ. Βρούτσης δήλωσε ότι στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκε η ελληνική οικογένεια και η στήριξη της που αποτελεί προτεραιότητα για την κυβέρνηση. 

«Σε συνεργασία με τον πρωθυπουργό πήραμε σημαντικές αποφάσεις για τη στήριξη της οικογένειας με το οικογενειακό επίδομα που δίνεται και προχωράμε στη διασφάλιση του ώστε να δοθεί νωρίτερα» δήλωσε ο κ. Βρούτσης. 

Για το θέμα δήλωση έκανε και ο υφυπουργός απασχόλησης Βασιλης Κεγκέρογλου ο οποίος ανέφερε ότι με το νέο θεσμό του οικογενειακού επιδόματος, ενισχύονται περίπου 700.000 οικογένειες, πιο αδύναμες οικονομικά και μάλιστα απο το πρώτο παιδί. 

Η καταβολή του, είπε, θα γίνεται άνα τρίμηνο. «Μέσα στον Απρίλιο θα γίνει η πρώτη καταβολή και με υποβολή φορολογικής δήλωσης θα γίνει ο συμψηφισμός. Έτσι άνα τρίμηνο θα εχουμε καταβολή όλων των επιδομάτων», σημείωσε ο κ. Κεγκέρογλου.

Αμέσως μετά την συναντηςη του με τον πρωθυπουργό ο Γιαννης Βρουτσης πήγε στο υπουργείο Οικονομικών προκειμένου να έχει συναντηςη και με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρναρα.

newpost.gr