«Με κρατάτε άδικα μέσα, μου στερήσατε την ελευθερία. Δεν έχω διαπράξει φόνο και δεν με αφήνετε να δω την μητέρα μου και εγώ θα στερήσω τη ζωή σε έναν από εσάς». Αυτό έγραψε σε σημείωμά του ο βαρυποινίτης Καρέλι Ιλία λίγο πριν αποφασίσει να στερήσει την ζωή από τον σωφρονιστικό υπάλληλο Γιώργο Τσιρώνη.

Καλά ενημερωμένες πηγές μιλώντας στο zougla.gr ανέφεραν ότι το φονικό έγινε όταν ο άτυχος υπαρχυφύλακας, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες ήταν κουμπάρος του διευθυντή των φυλακών και «πρότυπο σωφρονιστικού υπαλλήλου», μπήκε στο κελί που φυλασσόταν ο κρατούμενος μαζί με άλλους εφτά συγκρατούμενους του για καταμέτρηση και κλείσιμο των κελιών.

Τότε ο κρατούμενος του έδωσε να διαβάσει το σημείωμα που είχε γράψει και στην συνέχει τον σκότωσε. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες το σημείωμα, βρέθηκε στο σημείο του φονικού.

«Την ώρα που ο σωφρονιστικός μπήκε μέσα, ο ισοβίτης τον έπιασε από τον λαιμό, του κόλλησε ένα αιχμηρό αντικείμενο στον λαιμό και του έδωσε ένα γράμμα για να το διαβάσει. Την ώρα που διάβαζε το γράμμα, λίγο πριν το τελειώσει, τον μαχαίρωσε τρεις φορές στον λαιμό με φορά από πάνω προς τα κάτω. Ο Γιώργος Τσιρώνης ήταν ένας εξαιρετικός υπάλληλος και ποτέ δεν είχε δημιουργήσει πρόβλημα» επισημαίνουν χαρακτηριστικά.

Αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι, ο εν λόγω ισοβίτης, ο οποίος έχει καταδικαστεί για ανθρωποκτονία, στο παρελθόν είχε κάνει δύο αιτήσεις υπό όρων απόλυσης οι οποίες είχαν απορριφθεί, ενώ πρόσφατα έκανε και τρίτη αίτηση.

Παράλληλα, εξαιρετικό ενδιαφέρον έχει το γεγονός ότι η συγκεκριμένη πτέρυγα στην οποία κρατούνταν ο ισοβίτης και άλλοι φυλακισμένοι το 2001 ήταν καφενείο των φυλακών και αναδιαμορφώθηκε το 2005.

«Οι κρατούμενοι στην εν λόγω πτέρυγα είναι “λογοτιμήτες”. Δηλαδή εργάζονται προκειμένου να εξαγοράζουν μέρες κράτησης. Ο κρατούμενος που δολοφόνησε τον σωφρονιστικό είναι καθαριστής» σημειώνουν οι γνωρίζοντες τα πράγματα.

Περίμεναν περιστατικό;

Όπως προκύπτει πάντως από το ρεπορτάζ, από χτες το μεσημέρι είχε δοθεί σήμα στις φυλακές Μαλανδρίνου να είναι σε επιφυλακή διότι υπήρχαν πληροφορίες για εξέγερση.

«Είχαν βγάλει έκτακτα μέτρα. Όλη την εβδομάδα πήγαινε η αστυνομία με διπλές και τριπλές δυνάμεις στο Μαλανδρίνο για να μην γίνει τίποτα γιατί υπήρχαν πληροφορίες ότι κάτι μπορεί να συμβεί στις συγκεκριμένες φυλακές» εξηγούν αστυνομικές πηγές της Φωκίδας.

Η τραγωδία

Η δολοφονία του σωφρονιστικού υπαλλήλου έλαβε χώρα το μεσημέρι όταν ο Αλβανός ισοβίτης Καρέλι Ιλία, επιτέθηκε με μαχαίρι στον σωφρονιστικό υπάλληλο Γιώργο Τσιρώνη και τον μαχαίρωσε θανάσιμα.

Σύμφωνα με καλά ενημερωμένες πηγές, ο ισοβίτης, ο οποίος έχει καταδικαστεί για ανθρωποκτονία, σε κατάσταση αμόκ άρχισε να φωνάζει «Αφού δεν με αφήνετε να δω τη μάνα μου θα πάρω τη ζωή ενός από εσάς» και εν συνεχεία έβαλε ένα αυτοσχέδιο μαχαίρι και έκοψε την καρωτίδα του σωφρονιστικού υπαλλήλου τραυματίζοντας τον θανάσιμα.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κατάδικος είχε υποβάλει αίτημα για χορήγηση αδείας προκειμένου να επισκεφτεί την μητέρα του, η οποία δεν του χορηγήθηκε και θεώρησε υπεύθυνο τον άτυχο υπαρχιφύλακα.

O υπάλληλος μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο Άμφισσας όπου οι γιατροί διαπίστωσαν τον θάνατό του. Σύμφωνα με πληροφορίες ο Γιώργος Τσιρώνης ήταν πατέρας δύο παιδιών και καταγόταν από το Αγρίνιο.

Το τελευταίο διάστημα στις φυλακές έχουν ληφθεί ενισχυμένα μέτρα ασφαλείας με βάση πληροφορίες για πιθανή αναταραχή λόγω του νομοσχεδίου της κυβέρνησης που έχει σχέση με την σύσταση φυλακών υψίστης ασφαλείας στον Δομοκό.

Εδώ και μία εβδομάδα περίπου έξω από τις φυλακές του Μαλανδρίνου υπάρχει ισχυρή διμοιρία ΜΑΤ.

zougla.gr