Με τους εκπροσώπους των καταστηματαρχών του Παλιού Λιμανιού συναντήθηκε σήμερα ο κ. Τάσος Βάμβουκας με αντικείμενο τη συζήτηση και την ανταλλαγή απόψεων για τα προβλήματα, τις προτεινόμενες λύσεις και τις προοπτικές ανάδειξης του Παλιού Λιμανιού, σύμφωνα με Δελτίο Τύπου που απέστειλε ο Συνδυασμός του Δήμου Ενεργών Πολιτών.

Οι χώροι στάθμευσης, ο φωτισμός, η πολύπλοκη γραφειοκρατία, και η έλλειψη σχεδιασμού για παρεμβάσεις όπως π.χ. στην όψη της Παλιάς Πόλης, ήταν τα σημεία στα οποία στάθηκαν οι καταστηματάρχες στην συνάντηση τους με τον κ. Τ. Βάμβουκα.

Ο κ. Βάμβουκας αναγνώρισε τη σημασία των προβλημάτων που αναφέρθηκαν, στην ανάγκη δημιουργίας χώρων στάθμευσης, ιδίως για τους κατοίκους της Παλιάς Πόλης, τη βελτίωση της προσβασιμότητας για τους επισκέπτες, με τη χρήση κατάλληλα διαμορφωμένων οχημάτων, τη διευκόλυνση της λειτουργίας των καταστημάτων, χωρίς όμως να αναφέρεται σε συγκεκριμένες προτάσεις και κυρίως λύσεις, αλλά στάθηκε μόνο στο σημείο της αναγνώρισης των προβλημάτων.

Στο δελτίο τύπου αναφέρεται ότι είναι σημαντική η συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων, προκειμένου μέσα από ένα ολοκληρωμένο σχέδιο παρεμβάσεων να αναδειχθεί η Παλιά Πόλη.

Στη δήλωση του αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «εμείς δεν αγνοούμε τα συμφέροντα των επιχειρηματιών, ούτε στεκόμαστε απέναντί τους, ούτε θα σχεδιάσουμε ερήμην τους…», όπου όμως στο παρελθόν είχε καταψηφίσει στο Δημοτικό Συμβούλιο θέματα που αφορούσαν τη βελτίωση των συνθηκών και την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής στην παλιά πόλη και το ενετικό λιμάνι όπως π.χ. το θέμα του επαναπροσδιορισµού του δακτυλίου της Παλιάς Πόλης, ένα θέμα που αντιμετώπιζε το ζήτημα της παρουσίας των αυτοκινήτων στην πεζοδρομημένη περιοχή του Κάτωλα ενώ ταυτόχρονα είχε αντιταχθεί στο γκρέμισμα του Λιμενικού Περιπτέρου, ένα έργο που ανέδειξε ένα ιστορικό κτήριο, όπως το Γιαλί Τζαμισί και ταυτόχρονα έδωσε τελείως διαφορετική εικόνα στο κέντρο του Παλιού Λιμανιού.

Ο κ. Βάμβουκας τάχθηκε ακόμη υπέρ της συνολικής προσέγγισης των προβλημάτων της Παλιάς Πόλης, σε συνάρτηση με τον γενικό αναπτυξιακό σχεδιασμό του Δήμου, παραβλέποντας στην ουσία το γεγονός ότι η παράταξη του, ενώ είχε ψηφίσει το 2012 το \”Σχέδιο της Προγραμματικής Σύμβασης Πολιτισμικής Ανάπτυξης για την σύνταξη μελετών για την ωρίμανση έργων σε ζώνες των Οχυρώσεων της Παλιάς Πόλης\”, στην συνέχεια άλλαξε στάση και καταψηφίσε στο Δημοτικό Συμβούλιο – τον Ιούνιο του 2013 αλλά και τον Δεκέμβριο του 2013 – αποφάσεις που σχετίζονταν με την συνέχιση υλοποίησης της.

Ενώ είναι γνωστές και οι θέσεις του ενάντια στα έργα αποκατάστασης της Δυτικής Τάφρου και ιδιαίτερα της σχεδιαζόμενης γέφυρας, μήκους 70μ., στο ύψος της οδού Μελετίου Πηγά, η οποία θα ενώσει τις δύο πλευρές της τάφρου όταν ολοκληρωθεί η αποχωμάτωση της και θα αναβαθμίσει αισθητικά την περιοχή σε μεγάλο βαθμό.

Flashnews.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook