Τόσο ο ΠΑΟΚ όσο και ο Παναθηναικός κινδυνεύουν με βαριά τιμωρία, για τα επεισόδια στο μεταξύ τους παιχνίδι χτες (4/5) στη Λεωφόρο.

Στο φύλλο αγώνα αναφέρονται όλα όσα διαδραματίστηκαν στο «Απ. Νικολαίδης».

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Παππάς στο φύλλο αγώνα αναφέρει ότι τα επεισόδια προκλήθηκαν αρχικά από τους οπαδούς του ΠΑΟΚ πετώντας φωτοβολίδες και καθίσματα στους οπαδούς του Παναθηναϊκού, οι οποίοι με τη σειρά τους «απάντησαν» στις φωτοβολίδες, ενώ αναφορά  γίνεται  και στην  εισβολή φιλάθλων του «Τριφυλλιού» στον αγωνιστικό χώρο.

Σημειώνεται επίσης  ότι ο αγώνας καθυστέρησε για 24 λεπτά λόγω των αρχικών επεισοδίων, ενώ πρόσθεσε και το αντικείμενο που χτυπήθηκε ο Σκόνδρας.

Επιπλέον καταγράφηκε  το περιστατικό με τους Ινσαουράλδε και Κουτρουμπή και τη μπουνιά του Αργεντινού , εξαιτίας της οποίας κινδυνεύει να χάσει ακόμα και όλα τα υπόλοιπα ματς των πλέι οφ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι  ο ΠΑΟΚ  έχει τιμωρηθεί ήδη για τα όσα είχαν γίνει στον δεύτερο ημιτελικό του Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό με αφαίρεση 3 βαθμών, 2 αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών και πρόστιμο 50.000 ευρώ, με τους ανθρώπους του «δικεφάλου του Βορρά» να δίνουν αγώνα από την ανακοίνωση της απόφασης να «γλιτώσουν» μέρος της τιμωρίας, όμως μετά από τα χθεσινά γεγονότα, υπάρχει ο κίνδυνος να χαρακτηριστεί η ομάδα υπότροπη και να διπλασιαστεί η ποινή.

Οι πιθανές  ποινές για τα χθεσινά επεισόδια είναι:

Για τις ρίψεις αντικειμένων πριν από την έναρξη του αγώνα επισύρουν 20.000 έως 120.000 ευρώ πρόστιμο και ανάλογα με την βαρύτητα της πράξης επιβάλλονται μέχρι και τρεις αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών.

Η είσοδος οπαδών στον αγωνιστικό χώρο, αν συνδέεται με βιαιοπραγίες, τότε επιβάλλεται πρόστιμο 40.000 έως 240.000 ευρώ, 2 έως 4 αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών και αφαίρεση 3 βαθμών.

Αν τα επεισόδια χαρακτηριστούν ως εκτεταμένα τότε γι\’ αυτά που γίνονται στον αγωνιστικό χώρο προβλέπεται 70.000 έως 200.000 ευρώ πρόστιμο, 2 έως 3 αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών και αφαίρεση 3 βαθμών, ενώ για \”εκτεταμένα\” επεισόδια που λαμβάνουν χώρα στην κερκίδα, προβλέπεται πρόστιμο 60.000 έως 140.000 ευρώ πρόστιμο ανάλογα με τη βαρύτητα δύναται να επιβληθεί σωρευτικά και 1 έως 2 αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών. 

Σε περίπτωση υποτροπής στα εκτεταμένα επεισόδια, προβλέπεται διπλασιασμός του προστίμου, 4 αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών και αφαίρεση 5 βαθμών.

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook