Ο Δήμος Φαιστού, σε συνεργασία με την Κοινωνική Υπηρεσία και το Πρόγραμμα Βοήθεια στο σπίτι, ξεκίνησαν τη λειτουργία του Κέντρου Ημέρας για Ψυχικά Ασθενείς στο Δήμο Φαιστού στο χώρο του ΚΑΠΗ στις Μοίρες την Τρίτη 6 Μαΐου. 

Η λειτουργία του Κέντρου θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με όλους τους φορείς που παρέχουν υπηρεσίες ψυχικής υγείας, όπως η Κινητή Μονάδα Ψυχιατρικής Μονάδας ΠΑΓΝΗ, καθώς και η Δ/νση Πρωτοβάθμιας Φροντίδας με το Κέντρο Υγείας Μοιρών. 

Τα Κέντρα Ημέρας αποτελούν μονάδες ψυχοκοινωνικής υποστήριξης και αποκατάστασης που παρέχουν υπηρεσίες σε ενήλικες με σοβαρά ψυχιατρικά προβλήματα, που διαβιούν στην κοινότητα, ενώ θα παρέχει υπηρεσίες σε ενήλικα άτομα με σοβαρά ψυχιατρικά προβλήματα και ψυχοκοινωνική έκπτωση. 

Η ομάδα που θα στηρίξει το Κέντρο Ημέρας, στο πλαίσιο του έργου της και ανάλογα με τις ανάγκες των ασθενών θα συνεργαστεί με οργανισμούς και άλλους επαγγελματίες καθώς και υπηρεσίες υγείας, κοινωνικής πρόνοιας και προστασίας, την Τοπική Αυτοδιοίκηση, καθώς και με οργανισμούς απασχόλησης.

Με αφορμή την έναρξη λειτουργίας του Κέντρου Ημέρας, η Δήμαρχος Φαιστού δήλωσε: «τα τρία τελευταία χρόνια ως δημοτική αρχή δημιουργήσαμε κοινωνικές δομές όπως το Κοινωνικό Ιατρείο, με παροχή υπηρεσιών υγείας σε ανασφάλιστους, πρόσφατα ξεκίνησε να λειτουργεί και το κοινωνικό παντοπωλείο του Δήμου το οποίο παρέχει είδη πρώτης ανάγκης σε συμπολίτες μας, ενώ σύντομα αναμένεται να ξεκινήσει και το κοινωνικό φροντιστήριο. 

Παρά τα προβλήματα που υπάρχουν σε ελλείψεις εξειδικευμένου ανθρώπινου δυναμικού και αναγκαίων πόρων, είναι αρκετά τα προγράμματα που τοποθετήθηκαν στην Κοινωνική Υπηρεσία, ως κομμάτι της Κοινωνικής Πολιτικής. Ως Δημοτική Αρχή, μας ενδιαφέρει να λειτουργούν σωστά οι υποδομές που υποστηρίζουν την τοπική κοινωνία και βρίσκονται κοντά στον δημότη και τις ανάγκες του».

Το Κέντρο Ημέρας θα λειτουργεί κάθε Τρίτη και Πέμπτη 12 – 3 το μεσημέρι στο χώρο του ΚΑΠΗ στις Μοίρες.
Πληροφορίες 
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΔΗΜΟΥ ΦΑΙΣΤΟΥ Τηλ: 28923-40217
Πρίντεζης Μιχάλης, Κοινωνικός Λειτουργός
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΟΙΡΩΝ Τηλ: 28920-22905
Φραγκιαδάκη Σοφία, Επισκέπτρια Υγείας
πάροδος 25ης Μαρτίου 1, Δημαρχείο Δήμου Φαιστού Μοίρες ΤΚ 70.400