«Δεν παραιτήθηκα για να προασπίσω την συντεταγμένη πορεία της ΔΗΜΑΡ», είπε ο Φώτης Κουβέλης μιλώντας στην συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής του κόμματος η οποία αναμένεται να διαρκέσει αρκετές ώρες και αναλώνεται σε τοποθετήσεις γεμάτες αυτοκριτική από πολλά στελέχη αλλά όχι στο θέμα της παραίτησης Κουβέλη, αφού δεν είναι αρμόδιο όργανο.
Απόντες από την συνεδρίαση είναι δυο από τους βασικούς επικριτές του κ. Κουβέλη, ο Γρηγόρης Ψαριανός και ο Βασίλης Οικονόμου, οι οποίοι όμως είχαν προαναγγείλει την απουσία τους.
Ο κ. Κουβέλης δικαιολογώντας γιατί δεν παραιτήθηκε από το βράδυ των εκλογών είπε ότι εκτός του ότι το έκανε για να προασπίσει την συντεταγμένη πορεία της ΔΗΜΑΡ, το έκανε και γιατί το καταστατικό προέβλεπε ούτςω ή άλλως τις διαδικασίες που θα ακολουθούσαν.
Τα στελέχη που έχουν τοποθετηθεί μέχρι στιγμής προσπαθούν να αναζητήσουν τα αίτια της ήττας ενώ θα αναλωθούν μονο σε αυτό, αφού με το θέμα της παραίτησης Κουβέλη θα ασχοληθεί η Κεντρική Επιτροπή της ΔΗΜΑΡ που συνεδριάζει το το άλλο Σάββατο. Αν εκεί γίνει αποδεκτή η παραίτηση τότε το κόμμα θα οδηγηθεί σε έκτακτο συνέδριο.
Τα στελέχη που έχουν τοποθετηθεί μέχρι τώρα ασκούν κριτική στο γεγονός ότι δεν έδωσανξεκάθαρη εικόνα στους ψηφοφόρους. Δηλαδή με ποιούς είναι και με ποιούς δεν είναι. «Ειμαστε με τη ΝΔ ή με τον ΣΥΡΙΖΑ;», λένε χαρακτηριστικά.
Λένε επίσης ότι δεν προβλήθηκε επαρκώς το ευρωπαικό προφίλ της ΔΗΜΑΡ.

newsit.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook