Στη Βουλή πραγματοποιείται η συνεδρίαση του νέου υπουργικού συμβουλίου, υπό τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά. 

Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι τον Ιούλιο θα τεθεί σε εφαρμογεί ο συμψηφισμός του ΦΠΑ και η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών στον ιδιωτικό τομέα όπως και η μείωση του ασφαλιστικού κόστους στον αγροτικό τομέα. Παράλληλα, ο κ. Σαμαράς επεσήμανε ότι η κυβέρνηση έχει προγραμματίσει την μείωση των φορολογικών βαρών το Φθινόπωρο. «Το έχω συζητήσει με τον κ. Χαρδούβελη» ανέφερε.

«Είμαστε σε τελική φάση εξόδου από την κρίση, έχει αρχίσει ήδη η ανάκαμψη» τόνισε ο πρωθυπουργός, υπογραμμίζοντας ότι το νέο κυβερνητικό σχήμα «συμβολίζει μία νέα φάση στην προσπάθεια εξυγίανσης της χώρας».

«Πολύ λίγοι πίστευαν ότι θα τα καταφέρουμε, σήμερα οι πάντες παραδέχονται ότι η Ελλάδα έκανε ένα μεγάλο άλμα» ανέφερε εν΄'ω πρόσθεσε ότι «Το ελληνικό χρέος θα ανακηρυχθεί και επισήμως βιώσιμο». Στόχος αυτής της κυβέρνησης είναι να πάει ακόμα καλύτερα, τονίζοντας την ανάγκη επιτάχυνσης για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

Ο κ. Σαμαράς τόνισε ότι πρέπει να υπάρχει αίσθηση συνέχειας στο κυβερνητικό έργο. «Δώστε ώθηση στη συλλογική προσπάθεια» είπε για τους νέους υπουργούς. Στους παλαιούς ευχήθηκε να συνεχίσουν με την ίδια αποφαιστικότητα.

«Χρειάζεται να ανεβάσουμε όλοι τους ρυθμούς μας. Χρειάζεται σοβαρότητα, πολλή δουλειά, λίγες κουβέντες. Σας θέλω μάχιμους, σε ετοιμότητα, 24 ώρες το 24ωρο, 365 μέρες το χρόνο. Προτεραιότητές μας είναι: Ο πολίτης, το δημόσιο συμφέρον και το αύριο της χώρας» σημείωσε απευθυνόμενος στους νέους υπουργούς. 

newpost.gr