Στα “χέρια” του Πολυτεχνείου Κρήτης περνά οριστικά το κλειστό κολυμβητήριο στο Ακρωτήρι, όπως ανακοίνωσε ο ίδιος ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Γιάννης Ανδριανός, δίνοντας ελπίδα ότι οι εικόνες εγκατάλειψης και καταστροφής που παρουσιάζει το κτίριο θα αποτελέσουν σύντομα παρελθόν.

Ο κ. Ανδριανός αποκάλυψε ότι την επόμενη εβδομάδα θα έρθει στα Χανιά για να υπογράψει τη συμφωνία με το Πολυτεχνείο Κρήτης, στο οποίο θα ανατεθεί η επισκευή, συντήρηση και λειτουργία του νέου κολυμβητηρίου της πόλης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Flashnews.gr, τις τελευταίες ημέρες οριστικοποιήθηκε η συμφωνία για την προγραμματική σύμβαση μεταξύ της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και του Πολυτεχνείου Κρήτης, ενώ η ακριβής ημέρα που θα γίνει η επίσκεψη του κ. Αδριανού στα Χανιά, δεν έχει οριστεί και δεν είναι ακόμα σε γνώση της διοίκησης του Ιδρύματος.

Υπενθυμίζεται ότι το Πολυτεχνείο είχε αποστείλει από πέρυσι το φθινόπωρο ολοκληρωμένη πρόταση στον υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, στην οποία εκδηλώνονταν η πρόθεση του ιδρύματος να αναλάβει την αποκατάσταση των φθορών των εγκαταστάσεων, εφόσον όμως παραδοθεί το έργο στο Πολυτεχνείο (δείτε εδώ)

Η πρόταση είχε κριθεί ενδιαφέρουσα και ο ίδιος ο Υφυπουργός, το Νοέμβριο του 2013 από τα Χανιά είχε εκφράσει την μεγάλη πιθανότητα να αναλάβει τη λειτουργία του Κολυμβητηρίου το Πολυτεχνείο,  εφόσον  αναλάβει το κόστος αποκατάστασης των ζημιών, που έχει υποστεί η εγκατάσταση και εφόσον διασφαλισθεί η ανεμπόδιστη δυνατότητα αθλητών και ομάδων να χρησιμοποιούν τη δημόσια αυτή υποδομή.

Όπως αποδείχτηκε δια στόματος του κ. Αδριανού, οι προσπάθειες του Ιδρύματος και οι επαφές που ακολούθησαν δεν πήγαν χαμένες και από την επόμενη εβδομάδα που θα πέσουν και οι υπογραφές, θα κλείσει μια μαύρη σελίδα για το κλειστό Κολυμβητήριο και ελπίζουμε να ανοίξει άμεσα μια άλλη, προς όφελος ολόκληρης της τοπικής κοινωνίας.

Σημειώνεται ότι την ανακοίνωση έκανε ο κ. Αδριανός στην Αθήνα, όπως δημοσιεύουν τα ΝΕΑ, σε συνάντηση που είχε με δημοσιογράφους που καλύπτουν το ρεπορτάζ του Υπουργείου

Flashnews.gr

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook