Σε 24ωρη απεργία θα προχωρήσουν την ερχόμενη Δευτέρα, 30 Μαΐου, οι εργαζόμενοι του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, αντιδρώντας στα σχέδια της κυβέρνησης για την ιδιωτικοποίηση της τράπεζας.

Όπως ανακοινώθηκε, θα πραγματοποιήσουν πορεία στο υπουργείο Οικονομικών. Ο σύλλογος των εργαζομένων στο ΤΤ ζητεί άμεσα συνάντηση με τον Γ. Παπακωνσταντίνου.

Το πανελλαδικό συμβούλιο του συλλόγου εργαζομένων αποφάσισε ακόμα να συνεχίσει την κατάληψη των γραφείων της κεντρικής υπηρεσίας μέχρι την Παρασκευή.

Με την πώληση του 34% του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου ανοίγει ο χορός των σαρωτικών αλλαγών στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα. Το θέμα που τίθεται τώρα είναι εάν το «φιλέτο» του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου θα περάσει σε ελληνικά ή σε ξένα χέρια.

Οι απόψεις πάνω σε αυτό το ζήτημα διίστανται, όπως αναφέρει «Το Έθνος». Το άνοιγμα των 5,5 δισ. ευρώ που έχει το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο σε ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου αποτελεί τη μεγαλύτερη τροχοπέδη για να εκδηλώσει ενδιαφέρον ελληνική τράπεζα.

Με την άποψη αυτή συντάσσονται κύκλοι της διοίκησης του ΤΤ, που σημειώνουν ότι μόνο η Εθνική θα μπορούσε να «χτυπήσει» με επιτυχία σε έναν διαγωνισμό το 34% του ΤΤ και εκτιμούν ότι ο αγοραστής θα είναι τελικά ξένος τραπεζικός όμιλος.

Ωστόσο, η Εθνική Τράπεζα και η Eurobank κατέχουν το 6% του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, ενώ μικρότερο ποσοστό, περί το 4%, κατέχει η Marfin.

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook