Συνελήφθη σήμερα στη συμβολή των οδών Αθηνάς και Ερμού, ο Νίκος Μαζιώτης έπειτα από ανταλλαγή πυροβολισμών στην οδό Μητροπόλεως 40.

Η σύλληψη ήταν επεισοδιακή καθώς την ώρα που γινόταν η ληστεία από τρία άτομα τα οποία κρατούσαν όπλα και χειροβομβίδες, την ίδια στιγμή βρισκόταν σε εξέλιξη η επιχείρηση της αστυνομίας για το παρεμπόριο με την κωδική ονομασία Θησέας στο κέντρο της Αθήνας.

\"\"

\"\"

Με το που δόθηκε σήμα από το συναγερμό της τράπεζας, αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ κατευθύνθηκαν στο σημείο όπου και αντάλλαξαν πυροβολισμούς με τους ληστές. Ο Μαζιώτης, σύμφωνα με πληροφορίες, πέταξε μια χειροβομβίδα που κρατούσε εναντίον των αστυνομικών, στην προσπάθειά του να ξεφύγει, θραύσματα της οποίας τραυμάτισαν τον 29χρονο αστυνομικό Νίκο Παναγιωτόπουλο.

\"\"

Αμέσως μετά με τη συμβολή και άλλων αστυνομικών που έφτασαν άμεσα στο σημείο ο Μαζιώτης που φορούσε περούκα συνελήφθη.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες σοβαρά τραυματισμένος φέρεται να είναι και ο καταζητούμενος Νίκος Μαζιώτης, ο οποίος έχει μεταφερθεί στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός.

Κατά την ανταλλαγή των πυροβολισμών , σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, τραυματίστηκε και ένας αστυνομικός που συμμετείχε στην επιχείρηση. Ο αστυνομικός μεταφέρθηκε στο 401 στρατιωτικό νοσοκομείο στην Κατεχάκη.

\"\"

Πως έγινε η σύλληψη

Σύμφωνα με πληροφορίες, εδω και έναν μήνα η αντιτρομοκρατική είχε πληροφορίες, ότι ο Μαζιώτης είναι στην Αθήνα και κινείται στο κέντρο. Το μεσημέρι γύρω στις 12.30 αστυνομικοί ειδοποιούνται ότι ένα άτομο που μοιάζει με τον Μαζιώτη είναι στο Μοναστηράκι. Σπεύδουν εκεί και τον βλέπουν να μπαίνει σε ένα κατάστημα στην συμβολή των οδών Ερμού και Αθηνάς που πουλάει είδη εξοχής και κάμπινγκ. Εκεί, ζητάει έναν σάκο.

Η πωλήτρια του καταστήματος καταλαβαίνει ότι κάτω από την μπλούζα του έχει όπλο. Ειδοποιεί την αστυνομία. Βγαίνοντας οι αστυνομικοί τον καλούν να παραδοθεί.

Εκείνος όμως, πυροβολεί εναντίον τους και προσπαθεί να διαφύγει. Μπαίνει σε ένα ταξί και έχει μαζί του και ένα μεγάλο σακ βουαγιάζ. Οι αστυνομικοί τον καταδιώκουν και τον εγκλωβίζουν στην οδό Μητροπόλεως. Εκεί πέφτουν και οι δεύτεροι πυροβολισμοί.

\"Η
Η περούκα που φορούσε ο Μαζιώτης προκειμένου να μην τον αναγνωρίσουν
\"\"

Ο Μαζιώτης τραυματίζεται και συλλαμβάνεται. Τραυματίζεται επίσης ένας αστυνομικός και οι δυο τουρίστες, όλοι ελαφρά.

Ο αστυνομικός ευτυχώς φορούσε αλεξίσφαιρο γιλέκο στο οποίο καρφώθηκε η σφαίρα. Σημειώνεται ότι η συμπλοκές έγιναν σε ώρα αιχμής σε δυο από τα πιο πολυσύχναστα σημεία του κέντρου της Αθήνας το οποίο είναι γεμάτο τουρίστες.

\"\"
\"\"

Η περιοχή είναι αποκλεισμένη, αφού όλα έγιναν λίγο μετά τις 12.30 το μεσημέρι σε μια περιοχή που είναι γεμάτη τουρίστες.

\"\"
\"\"
\"\"

Ο Νίκος Μαζιώτης θεωρείται ως ο εγκέφαλος του Επαναστατικού Αγώνα και μαζί με την σύντροφό του Παναγιώτα Ρούπα, είχαν εξαφανιστεί αφού είχαν αφεθεί ελεύθεροι λόγω παρέλευσης του 18μηνου της προφυλάκισής τους. Τελευταία φορά που είχε εμφανιστεί ενώπιον των αρχών ήταν στις 15 Ιουνίου και η σύντροφός του εξαφανίστηκε τρεις μέρες αργότερα.

\"\"

Τότε, το Συμβούλιο Εφετών είχε αντικαταστήσει την προφυλάκιση με περιοριστικούς όρους μεταξύ των οποίων ήταν: απαγόρευση εξόδου από την χώρα, παραμονή εντός του νομού Αττικής και παρουσίαση τους κάθε 5 ημέρες στο ΑΤ της περιοχής τους. Ωστόσο, όλοι αυτοί οι όροι δεν τηρήθηκαν.

protothema.gr//newsit.gr
βίντεο news247.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook