Μετά από αρκετά δημοσιεύματα, που ήθελαν τη βίλα στο Καστρί να βγαίνει στο «σφυρί», η Σοφία Παπανδρέου διεμήνυσε ότι η οικία της οικογένειας δεν πωλήθηκε, ούτε πωλείται.

Με δήλωσή της, η κόρη του Ανδρέα Παπανδρέου και αδερφή του πρώην πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, απάντησε σε όσους την ήθελαν να έχει βάλει πωλητήριο στο σπίτι της οικογένειας, προκειμένου να καλύψει χρέη.

«Κάποιοι νομίζουν ότι μπορούν να εμφανίζονται "Παπανδρεϊκότεροι" των Παπανδρέου, επιδεικνύοντας δήθεν ενδιαφέρον για την ιστορική οικία που συνδέεται με τη ζωή και τους αγώνες τριών πρωθυπουργών της Ελλάδας», αναφέρει στη δήλωσή της η Σοφία Παπανδρέου, που συνεχίζει:

«Φίλοι και γνωστοί, με συμβούλευσαν να αγνοήσω δημοσιεύματα - προϊόντα αρρωστημένης φαντασίας, που χωρίς αιδώ τιτλοφορούνται από γνωστά τσιτάτα, μεταξύ των οποίων το πλέον προσφιλές και "πιασάρικο": "πωλείται το Καστρί".

Όμως, επειδή η σιωπή τους μόνους που εξυπηρετεί είναι εκείνους που ενεργούν υπό το πρίσμα σκοπιμοτήτων, αποφάσισα να απαντήσω μόνο και μόνο για την αποκατάσταση της αλήθειας και με γνώμονα την αποφυγή της επιχειρούμενης συνειδητής εξαπάτησης των αναγνωστών, με όχημα την γκεμπελικής αντίληψης πρακτική "πες - πες, κάτι θα μείνει".

Πολύ απλά: Η ιστορική οικία των Παπανδρέου, ούτε πωλήθηκε, ούτε πωλείται.

Επίσης, θα ήθελα να ενημερώσω όλους εκείνους που συνειδητά ψευδόμενοι επιχειρούν να με στοχοποιήσουν, ότι η απόφασή μου να ζω τη ζωή μου μακριά από τη δημοσιότητα, δεν αποκλείει σε καμία περίπτωση την υπεράσπιση της τιμής και της αξιοπρέπειάς μου με κάθε νόμιμο μέσο, στην περίπτωση κατά την οποία συνεχιστούν ανάλογα δημοσιεύματα».

iefimerida.gr