Με προσμονή περίμεναν οι φίλοι του ΑΟ Χανιά να ξημερώσει νέα ημέρα στην ομάδα το Σάββατο (28/5) όπου και ήταν η προγραμματισμένη συνέντευξη τύπου της κίνησης με επικεφαλής το Νότη Ψυλλάκη. Όσοι παραβρέθηκαν στην αίθουσα του \”Σαμαριά\” είχαν την αίσθηση για την θετική κατάληξη του θέματος. Άπαντες όμως \”πάγωσαν\” στο άκουσμα της ομιλίας του κ. Ψυλλάκη που ανακοίνωσε προς γενική έκπληξη όλων την απόσυρση του ενδιαφέροντος για εμπλοκή στα διοικητικά του ΑΟΧ, αφήνοντας αιχμές για μετόχους της ομάδας που προέκριναν ως καταλληλότερη λύση τον Μανόλη Τζινευράκη.

Από ότι φάνηκε στην ομιλία του επίτιμου προέδρου των «μπλε» οι εξελίξεις ήταν ραγδαίες τις τελευταίες ώρες και ανάγκασαν αυτόν και τους συνεργάτες του να αποφασίσουν ότι δεν μπορούν να βγάλουν την ιστορική ομάδα από το αδιεξόδο, χωρίς να έχουν την στήριξη όλων των μετόχων και δίχως να υπάρχει κλίμα ενωτικό. Όπως ξεκαθάρισε η απόφαση για απόσυρση είναι οριστική, ενώ κάλεσε αυτούς που έχουν πλάνο για την ομάδα και παρουσιάζονται ως σωτήρες να έρθουν να την αναλάβουν.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο κ. Ψυλλάκης:

«Η ενεργοποίησή μας ως κίνηση φίλων του ΑΟ Χανιά υπαγορεύτηκε από την έκτακτη ανάγκη του ΑΟΧ και όχι από δική μας ανάγκη. Η ενασχολησή μας με την ομάδα, όταν μάλιστα καλούμαστε να την αναλάβουμε καταχρεωμένη και χωρίς ίχνος οργάνωσης και αξιοπιστίας, για πολλούς από εμάς πρϋποθέτει προσωπικές θυσίες. Ε νέργεια, χρόνο, χρήμα και μάλιστα σε δύσκολες εποχές. Σε ατομικό επίπεδο οι πιο πολλοί από εμάς έχουμε πιο ενδιαφέροντα πράγματα. Σε συλλογικό όμως ο ΑΟ Χανιά είναι ένα όμορφο και πολύ σημαντικό στοίχημα. Όχι μόνο για εμάς, αποτελεί στοίχημα για το σύνολο της Χανιώτικης κοινωνίας.Οραματιζόμαστε μία ομάδα υπερήφανη με οργάνωση και διαφάνεια. Με υποδομές και διεθνείς σχέσεις. Μία ομάδα λαϊκής βάσης. Άλλωστε τα Χανιά δίδαξαν πρώτα τι σημαίνει εταιρεία λαϊκής βάσης με την περίπτωση της ΑΝΕΚ.
Η ομάδα πρέπει να είναι ανοικτή σε όλους τους Χανιώτες χωρίς κομματικές παροπίδες και μικροκομματικές σκοπιμότητες. Ο ΑΟ Χανιά μπορεί και πρέπει να μας ενώνει. Αρκετά πια με τους μεσσίες. Αναρωτιόμαστε ύστερα από τόσα χρόνια παραμύθια κάποιοι εξακολουθούν να εμφανίζονται το ίδιο καταστροφικά εύπιστοι και αφελείς. Στο ελάχιστο χρονικό διάστημα που αναλάβαμε την πρωτοβουλία για τη σωτηρία της ομάδας συγκεντρώσαμε εκατοντάδες μέλη, υποψήφιους χρηματοδότες και κινητοποιήσαμε την τοπική κοινωνία και τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Κάναμε γόνιμες επαφές ακόμα και χθες (σ.σ. Παρασκευή 27/5) με την ακαδημία της Νέας Κυδωνίας και με τον ΔΑΑΟΧ.
Δυστυχώς οι ίδιοι κύκλοι που και το Νοέμβριο εμπόδισαν την δημιουργία ενός αξιόπιστου και δυναμικού Διοικητικού Συμβουλίου, θα είχε την έξωθεν καλή μαρτυρία, διαπιστώνοντας ότι χάνουν τον έλεγχο της ομάδας εμφάνισαν στο παρά πέντε υποτιθέμενους μεγλοπαράγοντες με σκοπό να τορπιλίσουν την προσπάθεια. Πιο απλά πριν καν ξεκινήσουμε καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε τους καλοθελητές, τις τρικλοποδιές και τη συστηματική υπονόμευση. Δεν είναι αυτό το όνειρό μας. Ο ΑΟ Χανιά για εμάς είναι ιδέα και όχι επιχείρηση. Η ομάδα χρειάζεται φρέσκιες και όχι κατεψυγμένες πρακτικές. Ευχαριστούμε την
Jet Oil και τον εκρπόσωπό της κ. Προκοπάκη για την υποδειγματική συμπεριφορά τους και την αγάπη τους προς τον ΑΟ Χανιά. Ευχαριστούμε τους Blue Boys για την ανιδιοτέλειά τους και τους εκατοντάδες Χανιώτες για τη συγκινητική, καθημερινή συμπαράστασή τους.
Μετά ταύτα αποσύρουμε το ενδιαφέρον μας και δίνουμε την δυνατότητα στον κ. Τζινευράκη, τα συγγενικά του πρόσωπα και εκείνον τον βασικό μέτοχο που στηρίζει τη λύση Τζινευράκη να αναλάβουν την ομάδα. Ευχόμαστε να ασκήσουν χρηστή και αποτελεσματική διαχείρηση. Εάν διαπιστώσουμε ότι υπάρχουν τέτοια δείγματα γραφής, χρηστής και αποτελεσματικής διαχείρησης, εμείς θα στηρίξουμε την προσπάθειά τους».

Καταγγελία Προκοπάκη-«Ταφόπλακα στην ομάδα» η άποψη του κόσμου

Μετά το πέρας της συνέντευξης τύπου ο εκπρόσωπος της Jet Oil κ. Βαγγέλης Προκοπάκης αποκάλυψε-κατήγγειλε ότι δεχόταν πιέσεις όλο αυτό το διάστημα ώστε να μην στηρίξει την κίνηση της ομάδας του Νότη Ψυλλάκη.
Στον κόσμο της ομάδας αλλά και σε διάφορα μέλη του Δ.Σ. υπάρχει πλέον αβεβαιότητα για το τι θα ξημερώσει στον ΑΟΧ, με την κατάσταση πλέον να ιδιαιτέρως κρίσιμη.
Η άποψη που επικρατούσε μετά το τέλος της συνέντευξης τύπου ήταν ότι αυτή η απόσυρση ενδιαφέροντος από την πλευρά της κίνησης Ψυλλάκη αποτελεί «ταφόπλακα» για την ομάδα.

 

Λευτέρης Αντωνακάκης

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook