Τελευταία ενημέρωση: 18:59

Η βελτίωση της εποπτείας και της αστυνόμευσης στη λιμενική ζώνη των Χανίων, προκειμένου να εμπεδωθεί το αίσθημα ασφαλείας τόσο στους επισκέπτες όσο και στους επιχειρηματίες αλλά και τους μονίμους κατοίκους της περιοχής βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης του Δημάρχου Χανίων, Τάσου Βάμβουκα, με τα μέλη της Ένωσης Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Δυτικής Κρήτης, που πραγματοποιήθηκε σήμερα, Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου 2014, στο Γραφείο του Δημάρχου.

Ο κ. Βάμβουκας ζήτησε την ενίσχυση της παρουσίας του Λιμενικού Σώματος στο συγκεκριμένο σημείο, έπειτα από τη μεταφορά των υπηρεσιών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χανίων στον λιμένα της Σούδας, και τα τελευταία περιστατικά βίας, που σημειώθηκαν στην περιοχή.

Στο πλαίσιο της συνάντησης τα μέλη της Ένωσης ενημέρωσαν τον Δήμαρχο Χανίων για το θέμα της εξεύρεσης καταλληλότερου κτιρίου για το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χανίων, διότι το παρόν κτήριο, στο οποίο έχει γίνει η μετεγκατάσταση στον λιμένα της Σούδας, όπως επισημάνθηκε, δεν πληροί τις προδιαγραφές για να στεγασθούν οι υπηρεσίες του Λιμεναρχείου. Μάλιστα, από μέρους της Ένωσης ζητήθηκε η παραχώρηση γραφείων στο νέο κτίριο, που θα κατασκευαστεί στην περιοχή του Ενετικού Λιμένα, έπειτα από την κατεδάφιση του πρώην κτιρίου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Χανίων.

Ο Δήμαρχος Χανίων δήλωσε αρωγός στις προσπάθειές των μελών της Ένωσης, τονίζοντας ότι θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια, ώστε να συμβάλλει η δημοτική αρχή στη λύση του στεγαστικού προβλήματος του Λιμεναρχείου.

Εξέθεσαν τα προβλήματα στέγασης του Κεντρικού Λιμεναρχείου στο δήμαρχο

Τα μέλη της Ένωσης Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Δυτικής Κρήτης, μετά το πέρας της εθιμοτυπικής επίσκεψής τους στο δήμαρχο Χανίων, επισημαίνουν με ανακοίνωσή τους:

Τα θέματα που αναπτύχθηκαν κατά τη συζήτηση ήταν, μεταξύ άλλων:

1.- Το πρόβλημα στέγασης που αντιμετωπίζει ως Υπηρεσία το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χανίων και κατ΄ επέκταση οι εργαζόμενοι και οι συναλλασσόμενοι σε αυτό.

2.-Την παροχή – υποστήριξη του Δήμου Χανίων σε υλικοτεχνική υποδομή

3.- Την συντήρηση του κτηρίου που στεγάζεται το Α΄ Λ/Τ Χανίων και την δυνατότητα καθαρισμού αυτού.

Πέραν των ανωτέρω εκτεθέντων, πρωτίστως ευχαριστήσαμε τον Κο Δήμαρχο για το ενδιαφέρον του, ευελπιστώντας στην ευδοκίμηση των αιτημάτων μας στα πλαίσια των δυνατοτήτων του και όπου φυσικά αυτό δύναται να πραγματοποιηθεί, με γνώμονα την ανησυχία του για το καλό της πόλη μας.