"Την επόμενη φορά θα μπορούσαν να ψηφίσουν και τον ίδιο τον Μένγκελε" με αυτή τη φράση οι γιατροί ΕΣΥ Χανίων επικρίνουν το γεγονός ότι στις εκλογές του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών κατέβηκε συνδυασμός που υποστηρίζεται από τη Χρυσή Αυγή.

Οι γιατροί του ΕΣΥ Χανίων ξεκαθαρίζουν ότι γιατροί που είναι "μόνο για Έλληνες" και ορισμένους "αρείους Ευρωπαίους" είναι επίορκοι καθώς καταπατούν τον όρκο του Ιπποκράτη.

Ακολουθεί η ανακοίνωση της ΕΓΕΣΥΧανίων:

"Με έκπληξη και οργή πληροφορηθήκαμε το κατέβασμα συνδυασμού που υποστηρίζεται από τη Χρυσή Αυγή στις εκλογές του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (Ι.Σ.Α). Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Ι.Σ.Α, που ανήκουν στις παρατάξεις της συγκυβέρνησης και επί προεδρίας Πατούλη, συναίνεσαν σε αυτό το αναίσχυντο εκλογικό κατέβασμα.

Τους ιατρούς που πρεσβεύουν ότι η ιατρική στην Ελλάδα θα πρέπει να είναι «μόνο για Έλληνες» αλλά και ορισμένους «άρειους Ευρωπαίους» τους θεωρούμε ξεκάθαρα επίορκους, εφόσον παραβιάζουν τόσο κατάφωρα τον όρκο του Ιπποκράτη. Θα πρέπει να τους αφαιρεθεί πάραυτα η ιατρική άδεια άσκησης επαγγέλματος. Όσον αφορά τα νομικίστικα επιχειρήματα που επικαλέστηκαν τα εν λόγω μέλη του Δ.Σ. για την απόφασή τους, τα κρίνουμε καταρχήν ως ανήθικα, εφόσον τα θεώρησαν εξ αντικειμένου ανώτερα από τις βασικές αρχές της ιατρικής δεοντολογίας.

Ανεξάρτητα από τις νομικές διατάξεις που μπορεί να ψηφιστούν από την εκάστοτε κυβέρνηση και τις βαρυσήμαντες δηλώσεις του κάθε -συνήθως τυχάρπαστου- Υπουργού Υγείας, ο ιατρός έχει ένα ουσιαστικό ρόλο να επιτελέσει στην κοινωνία. Και ο ρόλος αυτός διέπεται από ορισμένες αρχές, για τις οποίες μάλιστα έχει δεσμευθεί με όρκο κατά την αποφοίτησή του από την Ιατρική Σχολή. Όλα τα υπόλοιπα είναι φληναφήματα.

Στα ίδια πλαίσια εντάσσεται και η τελευταία προσπάθεια του Υπουργείου να αναγκάσει μελλοντικά τους ιατρούς να παραδίδουν τους φακέλους των ασθενών τους στην ιδιωτική εταιρία Ε.Σ.Α.Ν. ΑΕ, προκειμένου να επεξεργαστούν τα δεδομένα με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια. Ζητάνε ξεδιάντροπα στην ουσία από τους ιατρούς να παραβιάσουν το ιατρικό απόρρητο. Ανεξαρτήτως πολιτικής τοποθέτησης του καθενός μας είναι πραγματικά ερώτημα, εάν ο ιατρικός κόσμος της χώρας είχε ποτέ ξαναζήσει τέτοια κατάντια.

Όσον αφορά τα μέλη του Δ.Σ. που συναίνεσαν στο εκλογικό κατέβασμα της Χρυσής Αυγής στον Ι.Σ.Α., τους λέμε «συγχαρητήρια». Ας τους χαίρονται αυτοί που τους ψήφισαν, γιατί την επόμενη φορά-ποιος ξέρει- θα μπορούσαν να ψηφίσουν και τον ίδιο τον Μένγκελε.

Μετά βδελυγμίας
Το Δ.Σ. της ΕΓΕΣΥΧ"