Σε κινητοποιήσεις καλεί η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων την Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου στις 11.00 το πρωί στη ΔΟΥ Χανίων και την Παρασκευή 3 Σεπτέμβρη στις 7.30 μ.μ. στην πλατεία Νέων Καταστημάτων.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της:

"Οι εξελίξεις έρχονται και επιβεβαιώνουν το δίκιο του αγώνα των μικρομεσαίων αγροτών αφού όλο και περισσότερα αντιαγροτικά αντιλαϊκά μέτρα από την πλευρά της κυβέρνησης έρχονται για να οδηγήσουν σε μεγαλύτερη ανέχεια τις λαϊκές οικογένειες.

Η αρνητική εξέλιξη με τον αποχαρακτηρισμό των βοσκοτόπων, το σταμάτημα ή μείωση της εξισωτικής σε χιλιάδες κτηνοτρόφους, τα κάθε είδους χαράτσια, ΕΝΦΙΑ, συνεχόμενες αυξήσεις στα ασφάλιστρα ΕΛΓΑ και ΟΓΑ, οι μικρότερες επιστροφές σε φόρο πετρελαίου και ΦΠΑ, και η αυξημένη φορολογία που ισχύει από φέτος με το κράτημα λογιστικών βιβλίων και συντελεστή φορολόγησης 13% έρχονται να οδηγήσουν πιο κοντά στην καταστροφή τους μικρομεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους.

Το επόμενο διάστημα θα προχωρήσουμε συσκέψεις ενημέρωσης και συντονισμού δράσης με μία σειρά από αγωνιστικές κινητοποιήσεις για να διεκδικήσουμε σε συντονισμό με τους αγωνιζόμενους αγρότες από την υπόλοιπη Ελλάδα.

Θα οργανώσουμε σύσκεψη το αμέσως επόμενο διάστημα για την ενημέρωση των αγροτών από τις συνέπειες της εφαρμογής της ΚΑΠ 2015 - 2020 η οποία αποτελεί το εργαλείο συγκέντρωσης γης και παραγωγής σε μεγαλοαγρότες και επιχειρηματίες, θα αφανίσει χιλιάδες αγρότες και κτηνοτρόφους.

Μαζί με τον Κτηνοτροφικό Σύλλογο Χανίων θα παλέψουμε για άμεση καταβολή των εξισωτικών αποζημιώσεων όπως γινόταν τα προηγούμενα χρόνια, να δεσμευτεί συγκεκριμένα ο Υπουργός για το ζήτημα αυτό και όχι αόριστα όπως έγινε στην συνάντηση με τους εκπροσώπους των Κτηνοτροφικών Συλλόγων της Κρήτης. Να μην αποχαρακτηριστούν τα 10 εκατ. στρέμματα βοσκότοπου -που θα σημάνει το ξεκλήρισμα χιλιάδων μικρών κτηνοτρόφων- να παρθούν άμεσα μέτρα για τον καταρροϊκό πυρετό, με κρούσματα και στην Κρήτη σε πρόβατα, στελέχωση των κτηνιατρικών υπηρεσιών.

Άμεσα ζητάμε συνάντηση με την ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης για να θέσουμε τα οξυμένα προβλήματα, διεκδικώντας λύσεις.

Συνάντηση με την ηγεσία του ΕΛΓΑ, στην οποία θα ζητήσουμε δίκαιες εκτιμήσεις για τις χαλαζοπτώσεις που έχουν πλήξει πολλές περιοχές της χώρας, και ικανοποιητικές αποζημιώσεις των παραγωγών. Αποζημίωση των κτηνοτρόφων που έχουν πληγεί από τον καταρροϊκό πυρετό και άλλες ασθένειες. Να μην πληρώσουν ασφάλιστρα οι κατεστραμμένοι αγρότες που δεν έχουν παραγωγή και εισόδημα, αλλά καλούνται να προπληρώσουν ασφάλιση στον ΕΛΓΑ.

Συμμετέχουμε στο πανελλαδικό πρόγραμμα δράσης ως τέλος του χρόνου με το οποίο θα υπάρχει συγχρονισμός με Ομοσπονδίες και Αγροτικούς Συλλόγους από όλη τη Ελλάδα.

Στα μέσα Οκτώβρη θα συμμετάσχουμε στην πανελλαδική σύσκεψη που θα διοργανωθεί για την οργάνωση των αγωνιστικών κινητοποιήσεων.

Τον Νοέμβρη θα συμμετέχουμε στην πανελλαδική μέρα δράσης ενάντια στις κατασχέσεις σπιτιών και χωραφιών, που προωθεί το Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ) σε όσους αγρότες και κτηνοτρόφους οφείλουν πάνω από 5.000€ για ασφαλιστικές εισφορές στον ΟΓΑ.

Τον Δεκέμβρη θα οργανωθεί πανελλαδική κινητοποίηση με αποκλεισμό και καταλήψεις των γραφείων του ΕΛΓΑ , απαιτώντας την αλλαγή του κανονισμού λειτουργίας, ΕΛΓΑ κρατικό φορέα που θα καλύπτει όλα τα ζημιογόνα αίτια και της ζημιές στην παραγωγή και το κεφάλαιο, και θα αποζημιώνει στο 100% της ζημιάς.

Οι πρώτες δράσεις οι οποίες θα είναι από κοινού με εργατικά σωματεία, συλλόγους αυτοαπασχολούμενων, νέους και γυναίκες των λαϊκών οικογενειών θα είναι στην κινητοποίηση ενάντια στον ΕΝΦΙΑ, ενάντια στις κατασχέσεις για τα λεγόμενα «κόκκινα δάνεια» την Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου στις 11π.μ. στην Εφορία Χανίων και στην κινητοποίηση για την στήριξη των ανέργων την Παρασκευή 3 Σεπτέμβρη στις 7.30 μ.μ. στην πλατεία Νέων Καταστημάτων στις οποίες καλούμε να συμμετάσχουν οι Αγροτικοί σύλλογοι, ο Κτηνοτροφικός Σύλλογος, όλοι οι μικρομεσαίοι αγρότες και κτηνοτρόφοι. "