Το ΤΕΙ Κρήτης σε συνεργασία με τη Δ.Ε.Υ.Α Χερσονήσου και το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου, στα πλαίσια ευρωπαίκού προγράμματος ξεκινά σειρά ενημερωτικών δράσεων στον δήμο Χερσονήσου, με στόχο την ενημέρωση και σταδιακή εξοικείωση των πολιτών με τη χρήση επεξεργασμένων υγρών αποβλήτων.

Λαμβάνοντας υπόψη τα προβλήματα που προκύπτουν από τη διαχείριση των υδατικών πόρων στην περιοχή, γίνεται αντιληπτό ότι οποιαδήποτε προσπάθεια που θα προωθεί την οικονομικότερη διαχείρισή τους θα πρέπει να χαίρει σοβαρής εξέτασης.

Η ανεύρεση εναλλακτικών προτάσεων για διαφύλαξη των υδατικών πόρων και η πρακτική της επαναχρησιμοποίησης του νερού μέσα από την επεξεργασία υγρών αποβλήτων αποτελεί λύση που ωστόσο θα πρέπει να γίνει γνωστή και στο ευρύτερο κοινό.

Στο πλαίσιο αυτό, ειδικά καταρτισμένοι συνεργάτες του Δικτύου ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS θα βρίσκονται σε σχολεία της περιοχής, το διάστημα 7-10 Φεβρουαρίου για να ενημερώσουν μαθητές και εκπαιδευτικούς, ενώ παράλληλα την Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2011 στις 17:00, στο Γυμνάσιο Λιμένος Χερσονήσου (Ελευθερίας 50) έχει προγραμματιστεί μια πρώτη ενημερωτική εκδήλωση/ ανοιχτή συζήτηση με πολίτες και φορείς προκειμένου να καταγραφούν οι τυχόν προβληματισμοί και οι προσδοκίες των χρηστών ως προς τις αλλαγές που προγραμματίζει στα δίκτυά της η ΔΕΥΑΧ, με βάση την υιοθέτηση της πρακτικής της επαναχρησιμοποίησης υγρών αποβλήτων.
Στην εκδήλωση τον πρώτο λόγο θα έχουν οι κάτοικοι της περιοχής, οι οποίοι μέσα από διαδικασίες διαλόγου και διαβούλευσης θα μπορέσουν να ενημερωθούν για όλες τις σημαντικές παραμέτρους της επαναχρησιμοποίησης, να εξοικειωθούν με τις πρακτικές της και να αξιολογήσουν τα πολλαπλά οφέλη της. Οι εκπαιδευτικές παρουσιάσεις και οι ανοιχτές εκδηλώσεις θα συνεχιστούν και θα εντατικοποιηθούν το επόμενο διάστημα.