Σε μία σοβαρη καταγγελία προχώρησε η οικογένεια του οπλίτη που σκοτώθηκε πριν από μερικούς μήνες σε πεδίο βολής στον Βόλο από έκρηξη όλμου.

Η αδερφή του αδικοχαμένου νεαρού κατήγγειλε ότι από τη ΔΕΗ δεν δικαιούνται κοινωνικό τιμολόγιο ως πολύτεκνη οικογένεια.

Το σκεπτικό της απόφασης είναι ότι πλέον η οικογένεια δεν... είναι πολύτεκνη, αφού πλέον δεν έχει τέσσερα τα παιδιά αλλά τρία παιδιά.

Η οικογένεια καταγγέλλει επιπλέον ότι η αποζημίωση των 13.000 ευρώ που έλαβε για τον θάνατο του οπλίτη φορολογήθηκε. Χαρακτηριστικά λένε ότι η εφορία πήρε 3.000 ευρώ πριν μπουν στον λογαριασμό της οικογένειας.

Ολόκληρη η επιστολή της αδελφής του στρατιώτη που δημοσιοποιείται έχει ως εξής:

«Είμαι η αδερφή του φαντάρου που σκοτώθηκε στο Βόλο από την Πάτρα.

Μας ειδοποίησαν από τη ΔΕΗ ότι δεν δικαιούμαστε το πολύτεκνο γιατί είμαστε τρία παιδιά τώρα και δεν είμαστε τέσσερα.

Όταν μπήκαν τα λεφτά του Φώτη για τα έξοδα που έβαλε ο στρατός τα 13.000 τα 3.000 τα πήρε η εφορία πριν μπουν στον λογαριασμό.

ΝΤΡΟΠΗ, ΑΙΣΧΟΣ.. Όταν χάνονται τέτοια παιδιά ΗΡΩΕΣ όταν μας αποκάλεσαν το παιδί μας και το κράτος κοιτάει από που να μαζέψει χρήματα.. ΝΤΡΟΠΗΗΗΗΗ!!!!!.. Θα θέλαμε να μαθευτεί στον κόσμο σε τι άθλια χώρα ζούμε όταν χάνονται τα παιδιά μας…».

ΔΕΗ: Κάνουμε κάθε προσπάθεια να στηρίξουμε την οικογένεια

Η ΔΕΗ Από την πλευρά της, απαντώντας στην καταγγελία τονίζει πως κάνει κάθε προσπάθεια να στηρίξει την οικογένεια του οπλίτη.

Όπως διευκρίνισε, το μειωμένο τιμολόγιο θεσπίστηκε με απόφαση της Επιτροπής Τιμών και Εισοδημάτων του 1996 που ορίζει ότι δικαιούχοι είναι οι πολύτεκνες οικογένειες με τέσσερα προστατευόμενα τέκνα και άνω.

«Η ΔΕΗ οφείλει πάντα να εφαρμόζει τις αποφάσεις της Πολιτείας. Θα γίνει άμεσα προσπάθεια να στηρίξουμε την οικογένεια, στο πλαίσιο που επιτρέπει ο νόμος και οι διαδικασίες για τη στήριξη ευάλωτων συμπολιτών», καταλήγει η ΔΕΗ.

newpost.gr